Brand i industriområde på Hisingen

1 av 2
NYHETER

Tre lastbilar stod i brand vid Backadalens industriområde på Hisingen i Göteborg under lördagen och stora svarta rökmoln syntes på flera kilometers avstånd Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka branden. Inga personskador är rapporterade.

Larmet inkom till räddningstjänsten strax efter 12 på lördagen. Polis, räddningstjänst och ambulans kallades då till olycksplatsen som enligt GP var vid det gamla GP-huset vid Hisings Backa.

Tre lastbilar stod i brand och tolv brandmän arbetade för fullt med släckningsarbetet.

– Tre lastbilar brinner och vi har fem enheter på plats som just nu håller på att släcka, sa larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten Storgöteborg tidigare till Aftonbladet.

Inga personskador påträffades i samband med händelsen och det var heller ingen spridningsrisk till omkringliggande byggnader enligt räddningstjänsten.

Ögonvittnen från platsen berättar för Aftonbladet om den kraftiga rökutveckling som kunde ses på flera kilometers avstånd.

– Vi såg först ett jättestort svart rökmoln när vi körde igenom Tingstadstunnel. Samtidigt kom räddningstjänsten och när vi passerade GP:s gamla tryckeri såg vi en jättebrand och kolsvart rök, säger ögonvittnet Christina Carlsson till Aftonbladet.

Räddningstjänsten rapporterade att branden var släckt strax innan 13.30-tiden. 

I nuläget är det okänt vad som orsakat branden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hisingen

Bränder