Försökte köra över två poliser på E6

NYHETER

Mannen som körde vingligt vägrade stanna när polisen stoppade honom. I stället inleddes en dramatisk biljakt på E6 mot Uddevalla där föraren körde över en spikmatta och var nära att träffa två poliser. Han är nu misstänkt för försök till dråp.

Det var vid midnatt natten till måndag som en polispatrull i Kungälv skulle stoppa en bilist som körde vingligt. Men föraren, en man i 20-årsåldern, vägrade att stanna och släckte lyktorna. I stället följde en dramatisk biljakt längs E6 mot Uddevalla. Polisen la ut en spikmatta längs motorvägen för att stoppa färden.

Fick kasta sig åt sidan

- Vi beslutade oss för att lägga ut en spikmatta över E6 i höjd med Spekeröd i Stenungsund, säger Bengt Engen, inre befäl vid polisen i Uddevalla till Bohuslänningen.

Dock struntade föraren även i spikmattan och körde rakt över den. Poliserna som befann sig precis bredvid fick kasta sig åt sidan för att inte bli överkörda av mannen.De båda poliserna klarade sig utan skador.

Misstänkt för försök till dråp

Den dramatiska bilfärden avslutades efter 500 meter då föraren körde rakt in i vajerräcket. Mannen, som är känd av polisen sedan tidigare och hemmahörande i Västra Götaland, kunde gripas på plats och fördes till polishuset i Uddevalla.

- Han är misstänkt för försök till dråp mot de här både poliserna. Samt en del trafikbrott. Vi har inte hört honom ännu, säger Bengt Engen till tidningen och konstaterar att händelsen kunde ha få ett mycket mer dramatiskt slut.

- Det här hade kunnat slutat riktigt illa. Mannen körde ganska fort, cirka 80 kilometer i timmen, när poliserna fick slänga sig åt sidan för att inte bli överkörda.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott