Problem i tågtrafiken mellan Kungsbacka och Varberg

NYHETER

Det är stopp i tågtrafiken mellan Kungsbacka och Varberg, vilket påverkar flera avgångar uppger Trafikverket. Stora förseningar väntas och problemet kan tidigast vara åtgärdat på lördagsmorgonen. Orsaken är ett kontaktledningsfel.

Västtågen mellan Göteborg och Kungsbacka har färre avgångar och Öresundståg samt SJ-tåg Göteborg-Halmstad-Malmö blir inställda del av sträckan.

Det är även problem för tågtrafiken mellan Göteborg-Borås med delvis inställda tåg.

Ersättningsbussar har satts in men det är för närvarande svårt att få fram dessa uppger Trafikverket, varpå resorna beräknas ta mycket längre än normalt.

Klart tidigast lördag morgon

Trafikverkets senaset prognos är att tågtrafiken på sträckan kan vara igång tidigast lördagmorgon.

– Detta kommer att ta tid. Reparatör är på plats just nu för att åtgärda felet, säger Lars Lindström, pressansvarig på Trafikverket.

På lördagsmorgonen var trafiken

– Ett spår öppet för trafik och trafiken går med 10-15 minuters förseningar, säger Lena Karlsson, presskommunikatör på Trafikverket vid 7-tiden.

Vid 8-tiden på fredagen kom även beskedet att det även var stopp i tågtrafiken mellan Växjö och Alvesta efter en olycka. Tågen vände därmed  i Växjö och Alvesta. Ersättningsbussar sattes tillfälligt in men vid 09.30-tiden rullade trafiken igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tågtrafik