Hittade fågelspindel – i fruktdisken på Ica

Av: Andreas Randhir Granfors

Publicerad:
Uppdaterad:

Christina, 65: ”Är i chock”

1 av 6

Kaos utbröt på Ica Maxi i Jönköping under måndagseftermiddagen. Mitt bland äpplena låg en fågelspindel.

– Den var stor som en manshand, säger Christina Wikander, 65, som lyckades fotografera spindeln.

Christina Wikander var på Ica för att handla när hon såg en folksamling runt fruktdisken. När hon kom fram såg hon en stor, hårig spindel bland äpplena.

– Personalen stod där med håv och sa att man inte skulle gå för nära, säger Christina.

”Jag är i chock”

När Christina kom hem insåg hon vad hon just sett.

– När jag var där tänkte jag inte på det men nu när jag är hemma är jag nästan i chock. Jag hade köpt lite sallad, den slängde jag upp på diskbänken och kollade igenom direkt, säger Christina.

– På mina tolv år har jag aldrig hört om något liknande. Det var nog en once in a lifetime. Men allt gick bra, den satt still och vi kunde fånga in den, säger Oskar Henningsson, butikschef för livsmedelsvaror, till Jnytt.

”Osannolikt att den kommit med äpplena”

Spindeln är oskadd och har transporterats till Kolmårdens djurpark. Enligt Jonas Wahlström på Skansenakvariet rör det sig om en fågelspindel.

– Det är ingen svensk spindel utan vad man brukar kalla fågelspindel. Det är osannolikt att spindeln kommit med äpplena, den finns inte i Europa. Det är inte helt ovanligt att folk har dem som husdjur så kanske har någon tagit med den och lagt den där. Det är första gången på 40 år som jag hört talas om att den ligger öppet så här.

Följ oss på Facebook

Publicerad: