Man skjuten i huvudet i Eskilstuna

avJoakim Magnå, Linnea Carlén

1 av 3

En man i 30-årsåldern sköts sent på torsdagskvällen utanför en port i Årby i Eskilstuna.

– Offret i fråga är känt av oss sedan tidigare. Jag vet inte hur många skott han har träffats av men han har skjutits i huvudet, säger Roland Lindkvist vid Södermanlandspolisen.

På fredagseftermiddagen rapporterade polisen att mannen dött av sina skador.

Klockan 22.27 larmades polisen om skottlossning i centrala Årby. Väl där ska det ha visat sig att en man skjutits i huvudet utanför en port.

– Jag vet inte med hur många skott han har träffats av men han har skjutits i huvudet, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid Södermanlandspolisen.

Ingen gripen

Mannen, som är i 30-årsåldern, fördes i ambulans till Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Sjukhuset uppger natten till fredag att han är svårt skadad.

Han förflyttades till Akademiska sjukhuset i Uppsala under tidig fredagsmorgon som på fredagseftermiddagen rapporterade att mannens tillstånd är livshotande och instabilt. Senare samma dag gick polisen ut med att mannen dött av sina skador. Anhöriga uppges vara underrättade.

Offret är känt av polisen sedan tidigare, något man i nuläget inte vill kommentera ytterligare.

Ingen är gripen eller anhållen i sin frånvaro. Expressen uppger under natten att polisen jagar en gärningsman, uppgifter som polisen avfärdar.
– Det kan vi inte påstå. På sin höjd har vi pratat med några personer som är intressanta i ärendet, men vi har ingen som är skäligen misstänkt, säger Roland Lindkvist.

”Inre spaning”

Med hänvisning till utredningen vill polisen i övrigt inte gå ut med några detaljer som rör själva brottet.

– Vi vill inte påverka eventuella vittnen. Parallellt med vittnesförhör pågår nu en inre spaning för att se om det finns några intressanta uppslag.

Finns det några misstankar om att det rör sig om någon form av uppgörelse?

– Det är ett av flera tänkbara scenarion. Någonstans känner jag att det är viktigt att allmänheten vet att det inte är någon ensam galning som springer runt. Så det är väl ingen osannolik tes, säger Roland Lindkvist.

Många beslag

Flertalet polisresurser arbetar nu med ärendet.

Bland annat har man sökt med hundpatrull i området. Brottsplatsen har spärrats av och en teknisk undersökning genomförts.

– Den var klar vid 03-tiden i natt, vi har tagit många saker i beslag, men kan inte gå ut med vad det är. Vi har saker att gå på, säger Erik Thulin, polisens presstalesperson i ärendet.

Beslagen ska skickas till Nationellt forensiskt centrum för analys. Svaren beräknas dröja runt tre veckor.

– Nu bygger vi upp en organisation som ska vara uthållig och arbeta med den här utredningen, säger Erik Thulin.

Polisen söker vittnesuppgifter både från brottsplatsen och närområdet. Det kan röra sig om personer eller fordon som synts i området.

ARTIKELN HANDLAR OM

Eskilstuna

Brott