Trump sågar Trump-komiker: ”Det var en plåga”

Av: Emma Lindström

Publicerad:
Uppdaterad:

Komikern Alec Baldwin är den senaste i raden av personer som attackerats på Twitter av USA:s president.

Donald Trump ger sig på Baldwins skådisinsats i programmet Saturday Night Live.

”Det var en plåga för dem som tvingades titta.” skriver presidenten.

USA:s president Donald Trump ger sig nu på komikern Alec Baldwin, som brukar imitera Trump i tv-programmet Saturday Night Live.

I en tweet som skrevs på fredagsmorgonen, amerikansk tid, skriver Trump att det var plågsamt att se Baldwin på tv.

”Alec Baldwin, vars döende mediokra karriär räddades av hans hemska imitation av mig på SNL, säger nu att det var en plåga att spela mig. Alec, det var en plåga för dem som tvingades titta.” skriver presidenten i en tweet, efter att första ha kallat komikern för fel namn – Alex – i en tidigare tweet.

”Ta tillbaka Darrell Hammond, roligare och mycket större talang!” skriver presidenten också och syftar på en tidigare SNL-komikern som brukade spela Trump.

Baldwin började på Saturday Night Live 2016, under valrörelsen i USA.

Tänker inte sluta

Komikern var snabb med sitt svar på Twitter – och han gör tydligt att han inte har några planer på att sluta innan Trump gjort sin sista dag som president.

”Hur plågsamt det än må vara skulle jag vilja hänga kvar för förhören om riksrätt, avgångstalet, avskedsresan till Mara-A-Lago. Du vet. De bra sakerna. Det som vi alla väntat på.” skriver han.

Han nöjer sig inte med den tweeten. Han följer upp svaret med ännu en diss mot presidenten.

”Ser fram emot President Trump-museet. En minigolfbana. Recept på chockladkaka. Ett live-twitterflöde för besökare att posta i. En liten svart bok med telefonnummer till porrstjärnor. Du hinner in och ut på fem minuter. Precis som...”

Publicerad: