Efterlyst polis gripen – kan ha koppling till flera skjutningar

1 av 8
NYHETER

Två personer har skadats och en man och en kvinna dödats vid två skjutningar i Maryland.

Nu är Eulalio Tordil, 62, gripen, enligt CBS News.

Den 62-årige polisen var redan redan efterlyst – misstänkt för att ha dödat sin ex-fru.

Under fredagskvällen, svensk tid, inträffade inom loppet av en timme två skjutningar på offentliga platser i Maryland, USA.

Den första inträffade utanför shoppingcentret Westfield Montgomery Mall i Bethesda  där en man och en kvinna skottskadades och ytterligare en man dödades när en okänd gärningsman öppnade eld.

Kvinna sköts till döds

Cirka en halvtimme senare sköts en kvinna till döds utanför en Aspen Hill Shopping center i Silver Spring, knappt 13 kilometer bort, uppger NBC News.

Den första skjutningen ska ha inträffat efter någon form av bråk utanför gallerian, enligt NBC News.

– En person sköts ner, två andra personer som kom till dennes hjälp sköts också ner, säger Darryl McSwain vid den lokala polismyndigheten.

Han säger att det inte finns några kända kopplingar mellan skytten och offren.

Enligt NBC News utreds också om fredagens skjutningar har kopplingar till en dödskjutning utanför en gymnasieskola i området som inträffade under torsdagen.

Ingen gripen

Polismannen Eulalio Tordil, 62, var sedan i går efterlyst för skjutningen utanför skolan. Han misstänks där ha skjutit sin ex-hustru till döds på skolans parkeringsplats. Ytterligare en person, som försökte hjälpa Tordils exhustru, ska ha skjutits då, enligt CNN.

Senare på fredagskvällen uppges Eulalio Tordil ha gripits. Han ska ha gripits i närheten av en av dagens skjutningar och vid en presskonferens uppger Darryl McSwain att det finns tecken som tyder på att alla tre skjutningar är utförda av 62-åringen. Uppgifter de nu försöker bekräfta, enligt CBS News.