Drömjobbet: Få betalt för att äta ost

avMiriam Bratt

Publicerad:
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Trött på jobbet efter semestern?

Då kan jobbat som assisterande ostdirektör vara något för dig.

– Det är inte enkelt att vara "cheesy", säger ostdirektören Emma Smith till Unilad.

Älskar du ost i alla former och skulle gärna äta av de animaliska läckerheterna varje dag? Grattis, då är förmodligen det här ditt drömjobb.

Det brittiska företaget Sorted annonserar nu ut jobbet som assisterande ostdirektör.

– Jag skulle behöva en assistent som vet hur man sätter ihop en god ostbricka och inte har någonting emot att få med sig en svag lukt hem efter jobbet, säger ostdirektören Emma Smith till Unilad.

Företaget lovar vanliga villkor kring semester och pension till den lyckost som får jobbet, men även en bonus i form av hur mycket ost som helst.

”Vi letar efter en ost-fanatiker”, skriver de i annonsen.

Ostiga kvalifikationer

För att ha bra chanser att få det lyxiga jobbet bör du ha kunskap om både brittiska ostar och ostar från hela världen. Du bör dessutom ha koll på andra produkter som är kopplade till att äta ost.

”Vet du om kex eller bröd passar bäst till en viss ostbricka? Är chutney eller marmelad lämpligast? Skulle druvor eller tomater passa bäst?”, står det i annonsen.

– Våra anställda är som en familj. De är modiga, djärva, kreativa och tar risker, så Sorted är en plats som verkligen utvecklar och uppmuntrar dess talanger. Och vi älskar självklart en skiva ost... eller kanske tre, säger hon till Unilad.

Publicerad: