86-åring misstänkt för mord – polisen letar fler offer

avJamshid Jamshidi, John Granlund

NYHETER

Den 86-åriga kvinnan anhölls misstänkt för mord på sin åldrade make i början av förra veckan.

I dag återvände polisens tekniker till villaidyllen för nya undersökningar – enligt uppgift efter att kvinnan frågat polisen om de ”hittat några av de andra döda”.

– Jag lämnar inga kommentarer om det, säger kammaråklagare Kristina Wik till Aftonbladet.

Larmet kom till polisen på kvällen i tisdags förra veckan, den 17 april.

Personer ur allmänheten hade stött på en förvirrad kvinna vid en busshållplats i Sollentuna - och kvinnan hade sagt att hon har en död man hemma.

– Ingen tog henne på allvar först. Men patrull åkte dit och tittade och då visade det sig att det hon hade sagt stämde, sa stationsbefälet Martin Holm på polisen i Solna till Aftonbladet samma kväll som insatsen.

1 av 2 | Foto: P-O Sännas

Enligt Aftonbladets uppgifter fanns särskilda skador på kroppen som fick polisen att omgående fatta flera misstankar mot kvinnan.

– Det var väldigt rörigt där inne i huset och kroppen hade legat länge. Nu får utredningen visa var det slutar, sa Martin Holm.

Samma natt anhölls kvinnan av jouråklagare på sannolika skäl misstänkt för mord på sin man som också är i 85-årsåldern.

Dagen efter hölls förhör och efter det släpptes kvinnan - men misstanken om mord på maken kvarstod, nu på den lägre misstankegraden.

– Hon är fortfarande skäligen misstänkt för mord men inte längre frihetsberövad, säger kammaråklagare Kristina Wik på onsdagseftermiddagen.

I dag - efter en veckas paus i fältarbetet - återvände polisens kriminaltekniker till villaområdet. Fem tekniker arbetade på gården och kriminalsökhund letade av fastigheten och närområdet.

– Man kan väl säga att det är ett omtag. Det är tekniker och hundar på plats som letar och tittar. Men vad exakt de gör på platsen går jag inte in på, säger åklagaren Kristina Wik.

Enligt Aftonbladets uppgifter är bakgrunden till den förnyade brottsplatsundersökningen att den 86-åriga kvinnan i förhör frågat polisen om man ”hittat några av de andra döda”.

Kristina Wik, som också är förundersökningsledare, vill inte kommentera om det finns misstankar i utredningen om flera dödsoffer än den döde mannen.

– Jag lämnar inga kommentarer om det, säger hon.

Förnekar brott

Kristina Wik säger att utredningen kommer att pågå under längre tid. Bland annat inväntar utredningen flera analyssvar.

– Vi har en kvinna skäligen misstänkt för mord och det kommer kanske att se ut så ett bra tag nu. Det som vi framför allt vill ha svar på är huruvida det är mord eller inte, säger Kristina Wik.

Kvinnan uppger genom sin advokat Kristofer Stahre att hon förnekar brott.

– Det rör sig inte om ett mord utan det finns naturliga orsaker till varför personen i fråga har dött.

Stahre har suttit med under polisförhören och vill inte kommentera varför polisen i dag återvände till villan för nya undersökningar.

– Det är naturligtvis påfrestande att vara misstänkt för den här typen av gärning men det finns ingen oro hos min klient över att hon skulle ha begått något brott, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Sollentuna