Letar efter lik med undervattenskamera

NYHETER

Maud Johansson har varit borta i snart två år

Sedan den 10 oktober 2005 har Maud Johansson varit spålöst försvunnen. Nu intensifierar polisen sina sökningar efter henne. De hoppas man att en undervattenskamera ska hitta liket.

Foto: SPÅRLÖST BORTA 44-åriga Maud Johansson är spårlöst borta sedan 10 oktober. En man sitter häktad, skäligen misstänkt för att ha mördat henne.

Maud Johansson var 44 år då hon försvann. Att hon är bragd om livet är vid det här laget det troligaste, säger kriminalinspektör Bengt Pettersson som jobbat med fallet i runt ett år.

- Vi har inga uppgifter som tyder på motsatsen.

Nu letar polisen åter efter den försvunna kroppen i sjön norr om Godegård utanför Motala.

- Att vi undersöker sjön igen beror på att vi har vissa uppgifter att gå på. Vi har också tidigare använt oss av likhundar som sökt i omgivningen vilket har gett oss indikationer. Nu letar vi genom sjön steg för steg, säger han.

Kustbevakningen hjälper till

Denna gång har man assistans av Kustbevakningen. Hoppet att hitta liket sätts till en undervattenskamera, en så kallad Sjöuggla, en fjärrstyrd undervattensfarkost utrustad med kamera.

- Det är lite svåra förhållanden med blåst så vi kan inte hålla på så långa tider. Vi använder också dykare.

Polisen har i två omgångar haft en man misstänkt för Muad Johanssons försvinnande. Åklagaren lade dock ned utredningen mot honom tidigare i somras.