Sjöng om polisen - nu åtalas rapduon

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

”Alla i Landskrona hatar polisen” - textraden uppfattades som förargelseväckande

”Alla i Landskrona hatar polisen - starta krig mot grisarna” - sjöng Emilush & Casustic under en konsert i Landskrona i somras. Nu åtalas de.
”Alla i Landskrona hatar polisen - starta krig mot grisarna” - sjöng Emilush & Casustic under en konsert i Landskrona i somras. Nu åtalas de.

När polisen kom för att bevaka konserten på Rotrocken i Landskrona möttes de av hånskratt. På scen stod rap-duon Emilush & Caustic och sjöng ”alla i Landskrona hatar polisen”. Nu åtalas gruppen för föragelseväckande beteende.

”Vi ska starta krig mot grisarna” fortsatte textraden som poliserna möttes av när de kom till Teaterparken i Landskrona. Då började publiken jubla och peka finger åt de två uniformerade poliserna.

Då fick poliserna nog och anmälde den 22-årige Alexander Nodbring och 19-årige Emil Göransson från rapduon Emilush & Caustic för förargelseväckande beteende.

– Vi visste inte att polisen var där. Det var först efter uppträdandet som vi såg det, säger Alexander Nodbring till Helsingborgs Dagblad och förnekar att de försökt att hetsa upp stämningen.

Utnyttjat sin yttrandefrihet

Nu har vice chefsåklagare Göran Olsson i Helsingborg väckt åtal mot de båda musikerna.

– Det är första gången på 29 år för min del som jag väckt ett åtal i ett sådant här fall, men jag tycker saken bör prövas i domstol, säger Göran Olsson.

De åtalade förnekar brott och hävdar att de utnyttjat sin yttrandefrihet.

– Alla som gör musik skriver om det som finns i deras liv. Vi bara konstaterar att det finns dåliga och bra poliser. Det jag sjunger är en berättelse, i grund och botten hotar jag ingen, säger Alexander Nodbring till Helsingborgs Dagblad.

Liknande fall

Titti Jersler

Publicerad: