Så ska Mona blidka kritiker

NYHETER

I dag börjar Sahlin sin charmturné

1 av 2 | Foto: hotar med avhopp I Skåne hotar fackligt aktiva s-medlemmar att hoppa av till följd av att Sahlin föreslagits som ny ordförande.

I dag ger sig Mona Sahlin ut på charmturné.

Först tackar hon sina varmaste anhängare – unga feminister.

Sedan tar hon sig an sina värsta kritiker.

När Aftonbladet/Sifo häromdagen mätte folkets stöd för Sahlin var hennes främsta supportrar kvinnor mellan 18 och 29 år.

Just denna grupp blir först ut att få besök av den blivande partiledaren. Redan i eftermiddag ska Mona Sahlin tala på nätverket Avantgardes årliga feministträff i Stockholm.

– Det är otroligt roligt att Mona kommer först till oss. Hon har alltid varit en stor förebild för unga feminister, säger Tara Twana, ordförande.

Avantgarde startades för cirka tio år sedan som en förgrening av S-kvinnor. Bland grundarna finns Camila Buzaglo, som tidigare var Mona Sahlins pressekreterare.

Temat för Mona Sahlins anförande blir ”framtidens frågor ur ett kvinnligt perspektiv”. Andra kändisar som ska tala är Jens Orback och Nalin Pekgul.

Stödtrupper

Också i morgon tackar Mona Sahlin sina stödtrupper, då deltar hon i SSU:s manifestation till minne av hedersmördade Fadime Sahindal. SSU förordade tidigt Mona Sahlin som en av sina två favoritkandidater. I morgon deltar hon dessutom i ett seminarium i ABF-huset, arrangerat av Fadimes minnesfond.

Tuffast i Skåne

Därefter väntar tuffare matcher. Redan på måndag börjar Sahlin sin rundresa för att prata med partidistrikten. Först ut att få besök blir Skåne som hittills varit allra tuffast i kritiken mot henne. Där hotar fackligt aktiva s-medlemmar att hoppa av till följd av att Sahlin föreslagits som ny ordförande.

Anette Holmqvist