Kaos på E4 efter olycka

avRobert Triches

Publicerad:
Uppdaterad:

Milslånga köer söder om Stockholm – kommer fortsätta tills i natt

Foto: Läsarbild
Kaos Efter en trafikolycka på E4:an söder om Stockholm tidigt på morgonen bildades milslånga köer. Trafikproblemen förväntas fortsätta ända till sent i kväll.

En singelolycka med en lastbil har orsakat enorma trafikproblem på E4:an mellan Hallunda och Salem söder om Stockholm.

– Bilar, lastbilar och bussar har försökt vända, backat och kört mot körriktningen och det har varit snudd på slagsmål mellan uppretade bilister, suckar Taina Rosén-Viliedu, stationsbefäl på Södertäljepolisen.

– Tyvärr verkar det som att problemen kommer att fortsätta ända tills i natt, tillägger hon.

Olyckan inträffade på lördagsmorgonen i norrgående körfält på E4:an mellan avfarterna Hallunda och Salem. En lastbil plöjde ner cirka 50 meter av ett räcket och lade sig över ett eller två av de tre körfälten. Lastbilen började brinna och föraren fick föras till sjukhus. Han klarade sig med lindriga skador, uppger TT.

Direkt efter olyckan uppstod det långa köer, men det var inget emot vad som hände när Vägverket bestämde sig för att bärga lastbilen.

Bärgas i kväll

– De ville stänga av E4 helt och hållet i minst ett par, tre timmar, säger Jens Mårtensson på stockholmspolisens länskommunikationscentral. Men det insåg vi väl ganska snart att det inte skulle gå, så nu har man öppnat något körfält bredvid olycksplatsen och lastbilen kommer inte att bärgas förrän efter klockan 22 i kväll.

Under den tid som norrgående var helt avstängd hann det bildas upp mot tre mil långa köer ner till Södertälje.

– Nu flyter trafiken, men långsamt. Det är fortfarande problem och kommer förmodligen att fortsätta så under hela dagen, säger Taina Rosén-Viliedu.

Uppretad stämning

Under den tid det var tvärstopp i trafiken hade polisen fullt sjå med att hålla kontroll på uppretade bilister.

– Vi har rapporter om att folk trängt sig förbi avspärrningarna och kört i vägrenen. Bilar, lastbilar och bussar och backat och försökt vända och en del har kört i motsatt körriktning ner mot Södertälje, säger Rosén-Viliedu. Tydligen har det också varit snudd på slagsmål.

– Rena cirkusen, kort sagt.

Publicerad: