Give me your best table

NYHETER

Jag ställer aldrig krav på att få ett bra bord, vilket är synd, särskilt när vi bara är två som ska äta. Krogar har nämligen ofta en tendens att placera "tvåor" på de allra sämsta platserna i restaurangen.

Detta kan innebära att man får den uppsvängande köksdörren i ryggslutet varje gång servitören jäktar in i köket, eller så placeras man mitt i lokalens epicentrum, omgivna av bullriga sällskap.

Om jag ringer och bokar anser jag att jag bör få det bästa bordet som är tillgängligt vid uppringandet.

När vi förra helgen till exempel besökte Epicuré hade vi bokat två dagar i förväg (vilket kanske inte är så mycket när det handlar om hypade Epicuré), men blev ändå visade till ett bord i porten nära soptunnorna. Vi lyckades dock byta till oss ett bättre bord, tack och lov.

Så, krögare: sluta fickparkera in oss "tvåor" mellan köksdörren och toalettkön.

Måns Renntun

Allt om Malmö

"Den uppsvängande köksdörren i ryggslutet varje gång servitören jäktar in i köket"