Ministrar ska inte ha sämre moral!

NYHETER

Läsarna har delade meningar om fiffel och båg. Fusk är något som upprör.

”Det är väl klart att våra förtroendevalda politiker ska ha högre moral än Medelsvensson! Det är ju de som har makten och för att inte missbruka makten är det viktigt med hög moral. Vi betalar skatt som går till deras löner och ska kunna lita på dem. Dessutom ska höga politiker gå före med gott exempel, vara förebilder.

Om man vet att man inte har rent mjöl i påsen så ska man avstå från höga politiska poster!, skriver signaturen ”Pussycat”.

Fler läsare skriver:

En politiker behöver absolut inte ha högre moral än den stora massan. Men hallå ... jag har aldrig betalat någon svart, jag betalar alltid min tv-licens, jag har aldrig varit på porrklubb, jag handlar inte privata saker för skattebetalares pengar ... Krävas av politiker kan dock att de åtminstone har samma moral som den stora massan. När deras moral går under det strecket tycker jag ärligt talat inte att de har något att göra i politiken. Och framför allt inte på ministerposter!

Moralen i botten

Nu har vi fått en ny regering som tydligen tycker det är fritt fram att vara kriminell! När inte ens lagstiftarna är ärliga, vem behöver då bry sig? Vart är vi på väg? Moralen i Sverige tycks vara körd i botten! Tyvärr.

Preskriberat?

Är man politiker ska man definitivt hålla sig i skinnet, men finns det inte någon ”moralisk preskriptionstid” för gamla synder?

Avgå!

Jaha, så var vi där igen. Borgerliga ministrar som skattefifflar. Mycket vill ha mer. Det får man genom att inte göra rätt för sig gentemot samhället. Är det någon som är förvånad? Dessa ministrar måste ta sitt ansvar och avgå omedelbart, annars ser vi en strid ström av fifflande svenskar i framtiden.

Vem anmäler?

Självklart ska brott som ministrar begår behandlas på samma sätt som brott begångna av andra. Alla står lika inför lagen. Vem polisanmäler?

Se framåt

Det verkar ju bara jobbigt att leta efter all skit. Se framåt och döm regeringen vid nästa val för vad de åstadkommit under mandattiden. För övrigt skulle det vara intressant med en kartläggning av moral och svartjobb inom journalistkåren ...

Betala inte

Tar du emot tv via boxer eller parabol så har du absolut ingen anledning att betala tv-avgiften. Man betalar ju till bolaget för att kunna se kanalerna, så varför ska man då betala Radiotjänst för att kunna se på kanaler som ingår i exempelvis boxerutbudet?

Rensa i leden

Kör hårt, Reinfeldt, men rensa i leden och gör ingen långbänk av detta.

De ska ha högre moral

Det är väl klart att våra förtroendevalda politiker ska ha högre moral än Medelsvensson! Det är ju de som har makten och för att inte missbruka makten är det viktigt med hög moral. Vi betalar skatt som går till deras löner och ska kunna lita på dem. Dessutom ska höga politiker gå före med gott exempel, vara förebilder.

Om man vet att man inte har rent mjöl i påsen så ska man avstå från höga politiska poster!

Skrota tv-avgiften

Kulturministern har inte betalat någon tv-licens de senaste åren och det är beklagligt med tanke på hennes nuvarande uppdrag.

Att tv-avgiften ens existerar är dock något som upprör mig mer.

Denna skatt på knappt 2000 kronor om året måste betalas av alla hushåll som innehar en tv-mottagare. Avgiften tar varken hänsyn till hushållets storlek eller inkomst och tas dessutom ut oavsett om hushållet faktiskt tar del av SVT:s programutbud eller inte.

Sälj ut SVT till privata företag och skrota tv-avgiften!

De som föredrar SVT:s utbud och reklamfria sändningar kan då använda den gamla tv-avgiften till att abonnera på detta.

Granska dem i sömmarna

Ta fram blåslampan och granska dessa nya ”hederliga” klassfrälsare lite mer i sömmarna.

In med Ternström

Statsministern bör sparka Cecilia Stegö med omedelbar verkan. En kulturminister som inte betalat tv-avgifter på 16 år är helt omöjlig i en regering som ska företräda svenska folket. Sätt in Solveig Ternström som kulturminister!

Kollas de inte innan?

En person som ska utses till minister ska granskas minutiöst av statsministern innan namnet offentliggörs. Inga lik i garderoben. De som ska leda landet ska inte ha gjort något som vanliga människor uppfattar som skumt. Det ska väl inte vara så svårt att kolla?

Sånt här spär på politikerföraktet som redan är stort.

Hyckleri att blåsa upp detta

Det är nog riktigt och rätt att politiker ska följa de lagar de är satta att stifta. Men här handlar det om något man gjort långt innan man var politiker, när man var en helt vanlig människa som till exempel en journalist på Aftonbladet.

Det som gått snett här är att journalister ska försöka få det till något ovanligt och skumraskliknande som bara högavlönade moderater sysslar med. Något sådant ägnar sig ingen ur ”folket” åt och absolut ingen journalist ...

Hycklare!!!

Att köpa svartstädhjälp och barnflicka är lika vanligt bland journalister som bland andra vanliga människor ur alla samhällsklasser. Hur många arbetare har inte försökt anlita en svart hantverkare för att bygga om den lilla sommarstugan ...

Olika inför lagen?

Nog är det märkligt att de rika alltid får bete sig som de vill. Jag undrar hur det skulle gå för en vanlig Svensson om han anlitar svart arbetskraft och dessutom smiter från tv-licensen.

Snaskigt

Kan inte förstå att det ska grävas och snaskas i politikers och kändisars privata förehavanden. Självklart ska de också göra rätt, men vem har inte nån gång betalat svart eller struntat i att betalat tv-licens?

Fritt fram

Det är hur bra som helst att våra politiker och ministrar fuskar friskt för då kan jag fortsätta att lyfta bidrag från a-kassan med hur bra samvete som helst. Attans vad bra min nattsömn har blivit nu! Måste bara hitta på fler sätt att utnyttja bidragssystemet. Någon som har bra tips?

Alla har gjort det

Vem har inte anlitat en svartjobbare? Den som påstår något annat ljuger.

Stegö ska gå, inte Borelius

Det är givetvis ohållbart för Cecilia Stegö Chilò att sitta kvar som kulturminister. Maria Borelius gör däremot upp med något som hände för ett antal år sedan och hon har själv fört fram det i ljuset. Det ser jag som en styrka, vilken skandalsosse har någonsin gjort likadant?

aftonbladet