Nyheter

”Agent förföljde våldtäktsoffret”

avTitti Jersler

Foto: Foto: LOUISE WIKERAftonbladet 12 augusti.
NY PROCESS VÄNTAR Tv-läkaren Carl Troilius dömdes i tingsrätten till tre och ett halvt års fängelse för våldtäkt. Nu är Trolius även misstänkt för övergrepp i rättsak.

En agent uppges ha fått i uppdrag att svärta ner plastikläkaren Carl Troilius 23-åriga våldtäktsoffer för att få henne att framstå som ”lättfotad”.

Nu misstänks Troilius för övergrepp i rättsak, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Carl Troilius själv bestrider anklagelserna.

I förhören erkände agenten omedelbart - han hade skuggat 23-åringen i minst tio dagar i försök att få henne att inte vittna mot Troilius. Han fotograferade henne och tog även kontakt med henne vid ett par tillfällen och sa att han ville bjuda henne på middag, gav henne presenter och sa att han var kär i henne. Han erkänner att han försökte agera lockfågel för att få henne att sätta sig i situationer där hon framstod som ”lättfotad”. Allt på uppdrag av en fransk läkare, som var vän till Trolius, skriver Sydsvenskan.

Erkände kontakt

Den 2 oktober greps agenten, en gästarbetande elektriker, på Rivieran misstänkt för misshandel och trakasserier av 23-åringen. I dokument från Interpol, som Sydsvenskan tagit del av, berättar han att han fått uppdraget av en plastikkirurg med mottagning i Paris - en vän och arbetspartner till Troilius.

– Efter att ha tittat på uppgifterna kan man inte tolka det på annat sätt än att Troilius är uppdragsgivaren, säger åklagare Bo Albrektsson till aftonbladet.se.

Under onsdagens förhör erkände Trolius att han hade haft kontakt med läkaren under tiden i häktet.

– Men han nekar till brottet och säger att samtalen med den franska läkaren har handlat om framtida samarbete och utomlandsarbete, säger åklagare Bo Albrektsson till aftonbladet.se.

Skakad och rädd

23-åringen har, enligt Sydsvenskan, berättat att hon känner sig skakad och rädd av förföljelsen. Hon har hela tiden avvisat agenten när han försökt närma sig.

Carl Troilius misstänks nu för övergrepp i rättsak.

– Vi har haft sådana väldiga bekymmer i våra liv av den här mannen redan. Det borde räcka nu, säger en nära anhörig till den våldtagna 23-åringen till Sydsvenskan.