Lady in reeeed

NYHETER

Jag önskar att jag vore ett barn igen. För när jag växte upp och vi hade disco på fritidsgården i Örebro så var det något väldigt intressant som pågick. Varannan låt var nämligen en tryckare. Varannan! Fatta vad mycket.

Den låt som gjorde mest intryck på mig när jag växte upp var ”Lady in Red” med Chris De Burgh. Jag lovar att jag tänkte på den en gång i timmen under fem år. Anledningen var att jag dansade tryckare till den med min första kärlek. Lite perverst när man tänker på det, men man var ju kär när man var elva. Och man dansade tryckare. Dock hade man en halvmeters luftrum mellan kropparna och raka armar på varandras axlar. Att tryckare inte finns längre är en mycket sorglig utveckling, kanske det mest sorgliga med att växa upp.

Hur gör dagens barn? Dansar de tryckare på sina discon? Nattlivet är mycket oromantiskt när man är vuxen, alla dansar ensamma och vissa gör det i ring med sina väskor i mitten. Jag efterlyser en klubb som kör varannan låt tryckare, jag måste få dansa till ”Lady in Red” ännu en gång.

Margret Atladottir

Allt om Malmö

Tidigare krönikor:

Natacha Peyre är min dubbelgångare

"Jag tänkte på den en gång i timmen under fem år."