Ännu ett kvinnoöverfall i Västerås

NYHETER

Man på cykel överföll kvinna. Polisen misstänker cykelmannen

Cykelmannen kan ha slagit till igen i Västerås. En 27-årig kvinna attackerades inatt i utkanten av centrala staden.

En man på cykel följde efter henne och drog ned henne på marken – men hon lyckades slita sig lös.

Polisen misstänker den så kallade cykelmannen.

Kvinnan var på väg hem från centrala Västerås, och gick på en cykelväg i utkanten av stadskärnan när en man cyklade ikapp henne bakifrån.

Först frågade mannen om vägen, och sen slet han tag i kvinnans kavaj och slet ner henne på marken.

Kvinnan lyckades slita sig lös, och sprang från platsen. När hon vände sig om såg hon att mannen stod kvar på platsen. Kvinnan fortsatte springa till en bensinmack där hon kontaktade polisen.

– Vi fick larmet klockan 03.45. Kvinnan är inte allvarligt skadad, men klagar på ont i nacken. Vi har fört henne till sjukhus, hon är chockad efter händelsen, berättar vakthavande befäl vid Västeråspolisen för aftonbladet.se.

Kan vara cykelmannen

Flera kvinnor har överfallits och utsatts för våldtäktsförsök i Västerås i höst. Många gånger har gärningsmannen färdats på cykel.

– Det är klart att det kan vara cykelmannen, men det är inte säkert. Den här kvinnan har lämnat ett annat signalement, hon beskriver honom som längre och grövre. Men det där med signalement kan vara osäkert, speciellt eftersom hon ännu är så chockad, säger polisen.

Man har sökt i områden med hund, som också markerat att något hänt på platsen kvinnan angett. Däremot har man inte kunnat spåra någon, eftersom mannen hade cykel.

– Antagligen bor han i området, han försvinner ju spårlöst efter varje gång. Går upp i rök, säger polisen.

Karin Thurfjell