Här är Bloggsverige!

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-08

Kolla via bloggportalen om din granne bloggar

Nu kan man söka lokala bloggar genom att klicka på bloggportalens karta.

I dag lanserar aftonbladet.se en ny tjänst på Bloggportalen.

Via en karta kan man enkelt hitta bloggar på lokala orter i Sverige.

– Nu kan man se om det finns några på hemorten som bloggar, eller kanske se om någon av ens gamla barndomskamrater bloggar, säger Sigge Eklund som är ansvarig för bloggarna på aftonbladet.se.

Sigge Eklund är bloggansvarig på aftonbladet.se.

Den nya tjänsten var efterlängtad av aftonbladet.se:s bloggare.

– Idén kom från Bloggportalens medlemmar. De hade önskemål om en karta som man kunde zooma in på för att hitta bloggare på mindre orter, berättar Sigge Eklund.

Listan över de lokala bloggarna kan fungera som ett slags verktyg för ta reda på mer om en viss orts medborgare och vad de har för åsikter i olika aktuella frågor.

– Det vore dessutom kul om kartan skapar nya kontakter mellan människor på olika orter.

Stort intresse

För några veckor sedan lanserades lokala bloggportaler för de tolv största städerna i Sverige.

I dag lanserades den nya karttjänsten på Bloggportalen och intresset har varit stort. Redan nu finns det tusentals bloggar markerade på Sverigekartan och antalet ökar kraftigt.

– Det strömmar in nya prickar på kartan. Tidigare fanns det ingen större poäng med att markera sin hemort på Bloggportalen, men nu så hamnar man direkt på en lokal blogglista, säger Sigge Eklund.

Stockholm störst

Flest lokala bloggar på Bloggportalens Sverigekarta finns det inte helt förvånande i Stockholmsområdet. Där bloggade vid 14.30-tiden på torsdagen hela 636 personer. På andra plats kom Göteborgsområdet med 138 bloggar.

Men enligt Sigge Eklund är det lokala intresset mycket stort på de mindre orterna.

– Det finns en stark efterfrågan i hela landet och kanske är intresset rentav större på de mindre orterna där man eventuellt känner de som bloggar.

Blogglänkar:

Så sätter du din blogg på Bloggportalens karta:

Susanna Vidlund