Ännu ett Dashplan säkerhetslandade

NYHETER

Oklart varför varningslampor blinkade

Foto: Dash8-Q400.

Ett av SAS omstridda Dash-plan tvingades i dag återvända till Köpenhamn för en säkerhetslandning på grund av ett ”indikationsfel” i cockpiten, uppger den danska nyhetsbyrån Ritzau.

Planet kunde landa odramatiskt, enligt vad SAS uppger för nyhetsbyrån Ritzau. På Kastrup fanns beredskap för nödlandning men planet kunde landa odramatiskt, uppger SAS.

Det aktuella flygplanet var på väg till Gdansk när en varningslampa började blinka i cockpiten. Planet återvände till Kastrup för att undersökas. Passagerarna är redan på väg till Gdansk i ett annat plan, berättar Anne Bove-Nielsen, kommunikationsdirektör på SAS Danmark, för TT.

– Det är fullständigt rutinmässigt att vi väljer att återvända till Köpenhamn eftersom SAS har hög prioritet på säkerhet och i Köpenhamn har vi kompetenta mekaniker som kan göra en extra kontroll om det är en lampa som indikerar att behöver vi titta efter något, säger Bove-Nielsen.

– Så när vi väljer att återvända till Köpenhamn är det för att vi där har optimala möjligheter för att göra en extra teknisk genomgång. Och alla passagerare har kommit vidare med ett nytt flygplan klockan 11.30, säger hon.

TT