”Hade sin sperma kvar på fingrarna”

NYHETER

Plastikkirurgen i Malmö försvarar sig

Den våldtäktsmisstänkte plastikkirurgen i Malmö hade sin egen sperma kvar på fingrarna, hävdar hans advokat.

Den har sedan ”på egen hand” letat sig in i kvinnan som anmält honom.

Det var ingen våldtäkt. Plastikkirurgen i Malmö fortsätter att neka till anklagelserna, skriver Sydsvenskans nätupplaga.

I stället har han en helt annan förklaring till hur hans sperma har kunnat återfinnas i kvinnan som anmält honom.

”På egen hand”

Läkaren ska haft sin egen sperma kvar på händerna när han undersökte kvinnan, som skulle få sin bikinilinje plockad.

Sperman ska sedan ”på egen hand” ha letat sig in i hennes kropp.

– Spermier kan inte ”söka sig” till varmare eller fuktigare ställen, säger urolog Alexander Givercman till Sydsvenskan.

Vid hårborttagning finns det heller ingen anledning för läkaren att ha sina fingrar i kvinnans vagina, slår tidningen fast.

Sexhallucinationer

Läkaren fortsätter också att hävda att kvinnan hallucinerat ihop övergreppet. Sexhallucinationer är en biverkning av det narkosmedel som läkaren använt, menar försvaret.

Läkarens advokat hänvisar till att det i en nyhetsartikel finns ett liknande fall när en 42-årig kvinna genomgick en munoperation. I efterhand ska kvinnan ha upplevt att hon tvingats vidröra en mans könsorgan.

Andningsstillestånd

Även läkarens användning av narkosmedlet har kritiserats och anmälts. Narkosmedlet, Propofol, ska inte ges på ett sådant sätt då patienten kan drabbas av andningsstillestånd och kräkningar. Dessutom underrättade plastikkirurgen inte den ansvarige narkosläkaren och han skrev heller inte in läkemedlet i journalen.

Omhäktning

Ytterligare fem kvinnor har hittills anmält plastikkirurgen för olika sexbrott och i dag begär åklagaren att han skall omhäktas i ytterligare två veckor. Om omhäktningen godkänns kommer de nya anmälningarna att utredas parallellt med de gamla, skriver Sydsvenskan.

Tidigare artiklar:

Yenz Öhman