Valet i Sverige

Förslaget i uppgörelsen: Inför mobilförbud

– För alla grundskoleelever

Av: 

Nicole Gustafsson

NYHETER

Snart rycks mobilen ur händerna på elever under skoltid. Åtminstone om uppgörelsen S, L, C och MP blir vinnare i valstriden.

De vill nämligen införa ett mobilförbud i alla Sveriges grundskolor.

”Vi socialdemokrater vill ta bort varje hinder för elevens möjligheter att kunna klara skolgången”, skrev Magdalena Andersson (S) tidigare i år.

Det puttrar i politikergrytan inför den tredje statsministeromröstningen som sker nu på onsdag. Men enligt källor verkar S ha gått de andra partierna till mötes i fler frågor än de gjorde i december, något Aftonbladet rapporterat om.

Liberalerna har fått igenom sitt förslag som gäller hur skolan kan förstatligas. Och på tal om skola har ett annat krav från partiets sida klubbats igenom – nämligen mobilförbud i klassrummen.

För att skapa en lugn studiemiljö gäller det att ta bort störande moment. Liberalernas förslag har därför varit att förbjuda mobiler i klassrum.

Nej till mobiler – i klassrum

Partiet är inte de enda som anser att boven i dramat är mobiltelefoner när det kommer till inlärande.

Socialdemokraterna själva hade som vallöfte att se till att förbjuda mobiler i grundskolan. I mars skrev Magdalena Andersson, finansminister, på Facebook:

”Vi socialdemokrater vill ta bort varje hinder för elevens möjligheter att kunna klara skolgången och forma sin framtid.”

Även MP har enligt källan fått igenom att flygskatten återinförs och rätt till familjeåterförening för flyktingar. S, L, C och MP måste nu förankra uppgörelsen i sina respektive partier.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Det kraschade förra gången – och kan göra det igen

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet i Sverige

Skola & utbildning

Socialdemokraterna

Liberalerna

Mobilförbud