Brott

OS-profil misstänkt för grovt rattfylleri — fick sova ruset av sig i cell

Misstänks ha kört full i Sälen efter blöt middag

Av: 

John Granlund

NYHETER

Ordningsvakterna stoppade den svenske OS-stjärnan när han körde bil efter en blöt middag i Sälen.

Idrottsprofilen misstänks nu för grovt rattfylleri.

– Han fick sova ruset av sig på polisstationen, säger polisens talesperson Stefan Dangardt.

Det misstänkta rattfylleriet uppdagades sent på lördagskvällen den 23 februari, i närheten av krogen Harrys på Sälfjällstorget i Dalarna.

– En polispatrull fick information från en ordningsvakt om att de har omhändertagit en person misstänkt för rattfylleri. När patrullen kommer dit så får man information av vittnen som har sett den här personen dels dricka alkohol på restaurangen och sedan sätta sig i bilen och köra i väg, säger Stefan Dangardt, presstalesperson för Polisregion Bergslagen.

Den misstänkte mannen är i 40-årsåldern och välkänd inom sin sport. Han har deltagit i OS-mästerskap och var under förra helgen på besök i skidorten Sälen.

Grovt rattfylleri

Efter ingripandet på Sälfjällstorget fördes idrottsprofilen till polisstationen där provtagning genomfördes – som visade en alkoholhalt på 1,58 promille, uppger polisen.

– Då inleddes en förundersökning om grovt rattfylleri och bilnycklarna togs i beslag. Han var så berusad att att han blev omhändertagen enligt LOB också, lagen om omhändertagande av berusade personer, säger Stefan Dangard.

Därmed fick idrottsmannen tillbringa natten i polisens tillnyktringscell.

– Han fick sova ruset av sig, säger Stefan Dangardt.

För närvarande sköts rattfylleriutredningen av en förundersökningsledare i Malung men troligen kommer polisen på idrottsprofilens hemort kopplas in för avslutande förhör.

– Här finns ju teknisk bevisning och det som återstår nu vad jag förstår är en del förhör, bland annat med den misstänkte och vittnen på platsen, säger Stefan Dangardt.

Aftonbladet har sökt idrottsprofilen för en kommentar.Så tipsar du Aftonbladet

Tipsa! är det enklaste och snabbaste sättet att skicka tips, bilder och video till oss.
Du når redaktionen dygnet runt via knappen Tipsa! i Aftonbladet-appen. Aftonbladet garanterar alla tipsare källskydd, en grundlagsskyddad rättighet enligt Tryckfrihetsförordningen. Alla tips skickas krypterade.

Du kan också ta kontakt med oss på andra sätt.
Mejl: tipsa@aftonbladet.se
SMS/MMS: 71000
Tipstelefon: 08-411 11 11
Har du ett känsligt tips: Kontakta oss genom Secure Drop
Tänk på detta vid en nyhetshändelse: Var aldrig i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.

ANNONS

Snabba leveranser & 1300 monteringspartners - Beställ däck tryggt och enkelt hos Dackonline!

Extern länk från Däckonline SE

Beställ här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

Sälen

Trafik

Alkohol