God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Strömavbrott mörklade Venezuela

Ett strömavbrott mörklade stora delar av Venezuela tidigt under torsdagskvällen, lokal tid. Bortsett från ett par byggnader med egna generatorer blev hela huvudstaden Caracas svart, rapporterar AFP.

Läs hela artikeln

Kräm-man jagas för nya attacker

Kräm-mannen i Eskilstuna misstänks för nya attacker och antalet offer uppgår nu till tolv kvinnor. Polisen försöker ringa in vem han är och få stopp på honom.
– Vi ser självklart allvarligt på detta eftersom det skapar en otrygghet, säger Lennart Vestergren, förundersökningsledare.

Läs hela artikeln

Källor: Ingen folkomröstning om utträdesavtal

Det brittiska Labour-partiet har sedan tidigare tillkännagivit att man inte ställer sig bakom kraven på en ny brexitomröstning.
Nu kommer uppgifter om att man inte heller tänker stödja några förslag gällande folkomröstningar om de möjliga avtal som beslutas av det brittiska underhuset , så länge det inte handlar om en "skadlig Tory-brexit", som exempelvis premiärminister Theresa Mays avtal, uppger källor nära Labour-ledningen för The Independent.

Läs hela artikeln

De ryker ihop – iför publik och kameror

Amanda Schulman är inte nöjd med Alex Schulmans prestation i ”Alla mot alla”.
I Filip och Fredriks nya frågesportprogram visar hon öppet sitt missnöje.
– Jag är så arg, säger hon.

Läs hela artikeln

Öl – då får fansen hoppet tillbaka (!)

Öl i tunna står sig vanligtvis i åtta veckor.
Och?
Det är informationen som verkar avslöja att Tottenhams nya arena snart är redo att öppna.

Läs hela artikeln

Barn hetsas till köp genom gratisappar

Många laddar ned spelappar till barn i tron om att dessa är gratis. Men det kan snarare bli en kostsam historia. I 214 av 240 gratisappar som organisationen Sveriges konsumenter har granskat erbjuds nämligen köp inuti apparna.
– Vi får samtal till konsumentvägledningen från förtvivlade föräldrar som ringer när barnen har råkat köpa saker i spel för tusentals kronor, säger Maria Wiezell, konsumentvägledare på Sveriges konsumenter.

Läs hela artikeln

”De breda grabbarna som skiter i kvinnor”

EVA FRANCHELL: ”Tänk att hamnarbetarna fick så mycket uppmärksamhet. Det räckte med 1 300 breda grabbar i svarta mössor som mullrade om storstrejk och hela Sverige skakade. Exporten hotades och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson skyndade stressad på en särskild skräddarsydd strejklag.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

ARTIKELN HANDLAR OM