Hästen står på öppet bilflak – i 110 km/h

avMatilda Aprea Malmqvist

Foto: Kerry Green Costello/ Facebook

Flera bilister blev vittne till hur en häst stod på ett öppet bilflak. Bilen ska ha gått i 110 kilometer i timmen.

Nu får bilden på hästen från motorvägen djurvänner från hela världen att rasa.

På motorvägen genom Corrigan i Texas, USA, blev flera bilister vittne till en minst sagt anmärkningsvärd djurtransport. På ett öppet bilflak stod en fullvuxen häst. Bilen gick i 110 kilometer i timmen.

Kerry Green Costello tog en bild på hästen på flaket och berättar att hästen fick kämpa för att stå upprätt och hade svårt att hålla balansen. En annan medtrafikant höll inte med utan tyckte att hästen verkade oberörd.

Polisen larmades

– Hästen såg inte skräckslagen ut, den såg frisk ut och faktum är att den verkade tycka om hur vinden blåste i dess man, säger hon till den amerikanska tv-kanalen ABC13.

Flera bilister larmade polisen som stoppade den grå pickupen. Ägaren menade att det bara var en tillfällig lösning eftersom den vanliga trailern inte startade. I Texas finns det ingen lag som säger att det skulle vara förbjudet att frakta djur på det sättet och därför fick mannen inga böter.

Väckt ilska på sociala medier

Men bilden på hästen på flaket har fått stor uppmärksamhet och väckt starka känslor hos djurvänner på sociala medier.

Polisen meddelar att hästen ska må bra och ha kommit hem välbehållen efter händelsen. Hästen uppges vara vältränad och värd runt 140 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Hästar