Fridolin: Det var försvarets beslut

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

NYHETER

Gustav Fridolin tycker det är olyckligt att regeringsplanet flögs från Arlanda till Bromma för att hämta upp honom.

Men beslutet var Försvarsmaktens.

– Jag hade gärna dykt upp på Arlanda om de sagt till mig, säger han.

Gustav Fridolin svarar nu på uppgifterna om flygresan till Bryssel den 11 december förra året. Han och gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic hämtades då på Bromma - med regeringsplanet som lyfte från Arlanda.

Fridolin säger att han inte kände inte till den extra mellanlandningen.

– Nej. Vare sig det är Säpo, försvaret eller en polare som erbjuder skjuts så brukar jag inte ifrågasätta parkeringen utan dyka upp i tid på den plats de sagt jag ska komma, säger han.

Den som tog beslutet att flyga från Arlanda till Bromma var Försvarsmakten. Fridolin säger att det är olyckligt att det blev som det blev.

– Det är dumt. Jag tycker att Försvarsmakten precis som alla andra myndigheter ska ta maximal miljöhänsyn i alla beslut man fattar, inklusive flygningar.

Planet var på underhåll

Försvarsmakten bekräftar att man tagit beslutet.

– Den maskin som var tillgänglig var den som stod parkerad på Arlanda. Då använder vi den, säger informationschef Henrik Gebhardt.

Det finns två regeringsplan och det andra stod parkerat på Bromma den aktuella dagen. Men enligt Gebhardt var det planet på underhåll.

– Det drog ut på tiden och vi planerade i ett sent skede om och tog den maskinen som står på Arlanda i stället, säger han.

Publicerad: