Tonåring gripen efter att ha tafsat på ung flicka

avJon Demred

Foto: Lars Ottosson

En pojke i 15-årsåldern greps på Eriksdalsbadet i Stockholm i lördags.

Han misstänks ha tafsat på en ung flicka.

Händelsen är den senaste i raden av sexuella övergrepp på badhuset.

– Det är naturligtvis förskräckligt att det överhuvudtaget händer, säger Sara Franzén Shilwan, enhetschef på Eriksdalsbadet, till Aftonbladet.

I lördags eftermiddags larmades polisen till Eriksdalsbadet på Södermalm i Stockholm av badhusets vakter. Enligt anmälan så ska ett tiotal unga män ha tafsat på flickor inne på badet.

Polisen kallades till platsen vid 16-tiden och kunde gripa en pojke i 15-årsåldern. Han släpptes på måndagen efter beslut från jouråklagare. Han misstänks dock fortfarande för sexuellt ofredande mot en ung flicka.

– Vi ser nu över hur vi kan fortsätta arbeta för att förebygga att det händer igen, säger Sara Franzen Shilwan.

Utökad kameraövervakning

Det här fallet är det senaste i en lång rad av larm om sexuella ofredanden på badhuset i Stockholm. Efter höstens alla anmälningar om sexuellt ofredande så beslutade Eriksdalsbadet att införa könsuppdelade bubbelpooler på prov.

Efter helgens larm säger badhuset att de nu ska vidta ytterligare åtgärder. De vill bland annat se fler badvakter och utökad kameraövervakning.

 – Vi kommer bland annat ha fortsatt samarbete med Södermalmspolisen, utöka personaltätheten i simhallen, söka utökat tillstånd för kameraövervakning, och vi kommer också sätta upp skyltar med uppmaningar till alla att återkoppla till vår personal om de upplever att något känns otryggt, säger Sara Franzén Shilwan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Brott