Tennesseepar vinnare i miljardlotteriet i USA

Och osannolik hästdröm slår in Men på måndag ska de jobba som vanligt

Lisa och John Robinson har en av tre vinstlotter i miljardlotteriet Powerball.

De kommer att lösa ut 2,8 miljarder kronor – och tackar samtidigt nej till över 1,7 miljarder.

– Vi ville bara ha en liten del av kakan, nu är vi glada efter att ha vunnit den stora delen, säger John Robinson.

John är förman på ett lager och Lisa jobbar på en hudklinik. Deras dotter Tiffany har alltid velat ha en häst men fått veta att det bara skulle bli aktuellt om de hade den osannolika turen att vinna på lotteri.

Inför onsdagens dragning i Powerball-lotteriet bestämde Lisa Robinson att familjen skulle delta. Den ofattbara jackpotten på 13,7 miljarder kronor lockade inte bara familjen från Tennessee. Lotteriet sålde över 635 miljoner kuponger.

Lisa följde dragningen och kunde med sin märkpenna följa hur familjens nummer drogs, ett efter ett. Detta trots att oddsen för vinst var uppe i 1 på 292,2 miljoner, enligt Wall Street Journal.

”Ska ge tionde”

Familjens alla nummer drogs och man blev därför en av tre vinnare i Powerball-lotteriet. John tog snabbt kontakt med ett gäng advokater innan han och familjen tog beslut om att ta en lite ”mindre”, omedelbar klumpsumma på 2,8 miljarder kronor, i stället för att under 30 år få årliga utbetalningar på totalsumman 4,57 miljarder, rapporterar CBS News.

– Vi kommer att ta klumpsumman eftersom vi inte vet vad som händer i framtiden. Vi ville bara ha en liten del av kakan, nu är vi glada efter att ha vunnit den stora delen, säger John Robinson.

Exakt vad familjen ska göra med alla pengar vet de inte, men vissa saker har de redan bestämt sig för att göra.

– Jag tror bestämt på att ge tionde till min kyrka, säger John.

För deras dotter var den första tanken självklar.

– Min första tanke var att jag ville ha en häst och nu ska jag få en, säger Tiffany.

Ska jobba på måndag

Familjen Robinson bor i ett litet grått envåningshus i Munford, en liten stad utanför Memphis med 6 000 invånare. Men att flytta till något större är inget de tänker på.

– Jag har aldrig velat flytta tidigare och vill det inte nu heller. Stora hus är fina, men sen måste du städa dem också, säger Lisa Robinson.

John och Lisa ska betala av sina lån och även Tiffanys studieskulder. På måndag ska de gå till sina jobb som vanligt.

– Det är det vi gjort hela livet. Du kan inte bara lägga dig ned och inte göra något längre. Hur länge kommer det fungera? frågar sig John.

Familjen har än så länge fått ett miljonbelopp och kommer inom tio dagar att få den stora klumpsumma man bestämt sig för att ta.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN