Här slår rånarna till mot tre butiker

Av: Valentina Xhaferi

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 8 | Foto: P-O SÄNNÅS
Seven-Eleven vid Hammarbyhöjden.

Med kniv och pistol hotar gärningsmännen till sig pengar och cigaretter vid tre rån i Stockholm. Nu går polisen ut med övervakningsfilmer i Brottscentralen för att få tag i rånarna.

– Vi hoppas att med hjälp av tittarna få fram identiteterna på männen, säger Håkan Ahlgren, utredare vid Stockholmspolisen.

Den 14 april inträffar tre rån inom loppet av en timme. En knivbeväpnad rånare slår till mot Pressbyrån i Alvik, väster om Stockholm. Kassabiträdet hinner inte förstå att det är rån förrän mannen visar kniven.

– Gärningsmannen viftar med kniven och säger att han vill ha pengar. Biträdet räcker över pengarna sedan flyr han, berättar Håkan Ahlgren.  

Ytterligare två rån

Knappt 50 minuter senare blir nästa kassabiträde utsatt för ett iskallt rån. Den här gången, går två gärningsmän in på 7-Eleven i Hammarbyhöjden, söder om Stockholm.

– De fick med sig kontanter och cigaretter, tillägger Håkan Ahlgren.

Hotfulla och beväpnade

Rånarna nöjer sig inte där. Bara elva minuter senare går gärningsmännen till Pressbyrån i Hökarängen. Männen är hotfulla och beväpnade med både skjutvapen och kniv. Polisen misstänker att det är samma män som ligger bakom alla tre rånen.

– Vi är övertygade om att det är samma personer eftersom signalementet är samma på alla tre fall, säger Håkan Ahlgren.

Gärningsmännen beskrivs vara i 20-årsåldern. De är mellan 180 till 185 cm långa.

Känner du igen männen på bilden ovan? Ring polisen på 114 14 eller mejla tips@brottscentralen.se.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN