Otrohetssajten hackad – hotar läcka uppgifter om 37 miljoner användare

avViktor Adolfsson

Hackarna: "Vi ska släppa allt".

1 av 2
Otrohetssajtens användare lär vara oroliga.

Sajten Ashley Madison har 37 miljoner användare som är på jakt efter en otrohetsaffär. Nu kan deras uppgifter läckas efter att sajten hackats.

En hackergrupp som kallar sig "The Impact Team" har lyckats ta sig in i otrohetssajten Ashley Madisons användaruppgifter. Nu hotar de att släppa allt – nakenbilder, hemliga fantasier, adresser och personuppgifter.

Ägarnas enda val för att slippa en stor läcka är enligt hackarna att helt enkelt lägga ned verksamheten, skriver tekniksajten Gizmodo.

Bekräftas av företagets vd

Vd:n för Avid Life Media (som äger sajten) Noel Biderman bekräftar intrånget för säkerhetsbloggen KrebsOnSecurity. Han kallar det "kriminellt" och meddelar att företaget gör allt för att de känsliga uppgifterna ska plockas bort.

Ashley Madison har erbjudit en extratjänst som låter användare ta bort alla känsliga uppgifter men enligt hackarna finns kreditkortsuppgifterna kvar, inklusive namn och adress.

Sajten, som marknadsförs med orden "livet är kort – ha en affär", har fått utstå hård kritik i flera länder för själva affärsidén att uppmuntra till otrohet.

ARTIKELN HANDLAR OM