Mattias mötte sin spegelfamilj på vägen

avErik Melin, Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ANDERS DEROS
Cathrine och Tord Öhmna med barnen Axel, Joel och Filip (till vänster). Familjen Mattias och Emma Allring med barnen Axel, Aaron och Winstom. I helgen såg Mattias Allring, 38, och hans familj dubbelt. De mötte sin spegelfamilj: ”Ofantligt osannolikt, rent matematiskt borde det inte gå”, säger Mattias Allring.

I helgen såg Mattias Allring, 38, och hans familj dubbelt.

De mötte sin spegelfamilj – och spegelbil.

– Ofantligt osannolikt, rent matematiskt borde det inte gå, säger Mattias Allring.

Det var i helgen som familjen – Mattias, hans fru Emma och barnen Winston, Aaron och Axel – var på väg hem till Göteborg när de på väg 155 gjorde en sanslös upptäckt.

– Det borde inte vara möjligt, säger Mattias.

Framför deras svarta Volkswagen Sharan låg nämligen en Volkswagen Sharan, med samma registreringsnummer.

Nästan.

– Vi trodde först att det var vår egen bil och vi förstod ingenting. Sedan såg vi att deras registreringsnummer hade en siffra högre än oss, säger Mattias.

Familjen körde långsamt förbi den andra bilen.

– De började vifta mot oss och hade sett det här med registreringsskyltarna i backspegeln.

Stannade och pratade

De båda ekipagen styrde tillsammans in till en bensinstation vid vägen och samtalade först mellan bilarna. Men när Mattias gick ut för att titta på skyltarna lite närmare ville hans barn också gå ut.

Då kom nästan överraskning.

I den andra bilen satt Tord Öhman och hans hustru Cathrine, lika förvånade som familjen Allring,  också de med sina tre söner, varav en heter Axel.

– Vi hörde hur alla sex barn utbrast i kör, ”det är ju Axel”.

Mattias son Axel Allring pekade på Axel Öhman och vice versa. De går nämligen på samma förskola men på olika avdelningar, vilket gjort att föräldrarna inte stött på varandra förut.

– Ofantligt osannolikt, rent matematiskt borde det inte gå, säger Mattias.

”Har sms:at”

Efter den underliga händelsen undersökte Mattias Allring de två bilarna och hittade en gemensam nämnare. Båda fordonen är producerade ungefär samtidigt.

Familjen Öhman köpte sin bil i Östersund.

– Jag köpte min på Blocket, men säljarna tror jag nämnde en tidigare ägare som kom uppifrån landet. Det skulle ju kunna stämma. Att de hamnar i samma serie på något sätt. Men att de ska tumla runt och hamna i samma kvarter i Göteborg, det är ofattbart, säger Mattias Allring.

Efter den första kontakten har familjerna börja hålla kontakten.

– Vi har sms:at lite, säger Tord Öhman.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

Volkswagen