Flyktingkatastrofen

Journalist sparkade och fällde flyktingar

Av: 

Anton Kasurinen

NYHETER

Fick själv sparken från tv-kanalen

Den ungerska journalisten Petra Laszlo fångades på bild när hon sparkade på och satte krokben för flyktingar i Ungern.

Kvinnan jobbade för det ultranationalistiska partiet Jobbiks tv-kanal.

Händelserna fångades på bild under tisdagen i den ungerska staden Röszke, nära gränsen till Serbien. Hundratals flyktingar forcerade polisens avspärrningar vid ett temporärt flyktingläger, i protest mot villkoren i lägret, uppger New York Times.

Sparkade flyktingar

Det var när flyktingarna passerade tv-teamet från kanalen N1TV som en tv-journalist, identifierad som Petra Laszlo, gick till attack mot flera flyktingar.

En video visar hur Laszlo, iförd munskydd, sätter krokben för en man som bär på ett barn. Mannen faller omkull och Lazslo fortsätter filma honom. Senare sparkar hon på en ung kvinna och en man som springer förbi. Bilderna fick snabbt stor spridning i sociala medier.

Under tisdagen skickade N1TV ut ett kort uttalande om att Petra Laszlo fått sparken för att hon "betett sig oacceptabelt".

Ultranationalisternas tv-kanal

N1TV är det ultranationalistiska partiet Jobbiks egen tv-kanal. Jobbik beskrivs vanligtvis som antiromskt, antisemitiskt och homofobiskt, enligt Utrikespolitiska institutet.

Ungers styrs av högerpartiet Fidesz som efter landets senaste val behöll ett stort stöd efter att de senaste åren ha ridit på vad som beskrivs som en stark nationalistisk våg tillsammans med Jobbik.

ANNONS

Kry erbjuder läkarbesök och psykologsamtal när det passar dig, via video direkt i mobilen!

Extern länk från Kry SE

Till Kry

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Flyktingkatastrofen

Jobbik

Fidesz

Ungern