Man försökte fly till Spanien - i resväska

Foto: Tidigare i år upptäckte tulltjänstemännen i Ceuta en 8-årig pojke från Elfenbenskusten som gömde sig i en resväska, utan lufthål.
NYHETER

En 27-årig man försökte fly till Spanien – i en resväska.

Men han klarade det inte och kvävdes till döds.

Det är ännu ett bevis på vad migranter kan utsätta sig för på sin flykt mot ett bättre liv.

En 27-årig marockansk man kvävdes till döds när han försökte fly till Spanien gömd i en resväska i bagageluckan på en bil, skriver Yahoo news.

Det var mannens äldre bror, 34, som försökte smuggla in 27-åringen i Spanien via en färja.

Han ska lagligt ha kört ombord på färjan som förbinder Melilla, ett litet spanskt territorium i norra Afrika, med Almeria i södra Spanien.

Kunde inte andas

Men på båten ska den äldre brodern ha upptäckt att mannen inte andades och tillkallade personal. Räddningspersonal kallades till platsen men lyckades inte rädda mannens liv. Nu åtalas den äldre brodern för vållande till annans död.

Varje år riskerar tusentals migranter sina liv för att de försöker fly till Ceuta och Melilla, som är Europeiska Unionens enda städer i Afrika, för att försöka komma till Europa. Och drömmen om ett bättre liv.

8-årig pojke i resväska

Tidigare i år upptäckte tulltjänstemännen i Ceuta en 8-årig pojke från Elfenbenskusten som gömde sig i en resväska, utan lufthål. Väskan tillhörde en 19-årig kvinna som betedde sig nervöst, vilket gjorde att tullen fattade misstankar om att hon smugglade droger. Därför kontrollerades hennes väska i röntgenmaskinen där de såg pojken hopkurad i väskan. Detta är ännu en chockerande påminnelse på hur långt migranter kan gå i hopp om ett bättre liv i Europa.

Hans pappa, som lagligt bor i Spanien, hade försökt smuggla sin son eftersom han inte hade tillräckligt med pengar för att söka uppehållstillstånd för honom.

ARTIKELN HANDLAR OM