Gatuhunden Arthur sprider hopp – i lopp

Äventyraren springer för välgörenhet med kändisarna

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

NYHETER

Här tar gatuhunden Arthur nya språng i karriären.

När kändisvovven gjorde svensk debut fanns sportprofiler som Marcus Hellner och Angelica Bengtsson i startfältet.

Historien om gatuhunden Arthur, som följde med det svenska VM-laget i multi­sport genom Ecuador, har engagerat hela världen och väckt intresse i Hollywood. Genom djup lera och näst intill ogenomtränglig djungel höll sig Arthur sida vid sida med sina nyfunna vänner efter att ha blivit matad med köttbullar.

Men Ecuadors djungel var tydligen inte nog för den äventyrslystne hunden. I går deltog han i välgörenhetsloppet Wings for life world run.

”Många hejade”

Klockan 13 gick startskottet i centrala Kalmar. Banan sträckte sig över Ölandsbron och sedan vidare ­genom Ölands landskap.

Tillsammans med husse Mikael Lindnord, från Örnsköldsvik, sprang Arthur 18 kilometer.

– Det har varit en fantastiskt rolig resa i dag, det var så många som ­hejade på oss och skrek ”heja ­Arthur” längs hela vägen, ­säger ­Mikael Lindnord efter loppet.

Förutom kändisvovven fanns sportprofiler som Marcus Hellner och ­Angelica Bengtsson bland de över 100 000 löparna i startfältet.

Vinnare - i motvind

Bäst i Sverige blev Aron Anderson, som har ett förflutet som framgångsrik rullstols­idrottare på inter­nationell nivå. Han vann herrklassen på hjul genom att rulla hela 64,82 kilo­meter på fyra timmar och 20 minuter.

– Hela vägen ute på Öland och hela Ölandsbron var det otrolig motvind. Så ­hade man haft lite medvind i stället kan jag lova att det hade blivit 75 kilometer, ­säger Aron Andersson.

Prickade in en mara

Bäst i damklassen blev Frida Södermark med distansen 42,09 kilometer på tre timmar och nio minuter.

– Det blev exakt ett maraton, det var ju lite roligt, ­säger hon.

Publicerad: