Svenska knivdödad i semesterparadis

avAnders Munck, Mikael Stengård, Morgan Skantz

Anfölls på ett vandrarhem mitt i natten – ytterligare en svenska skadad

Foto: MORGAN SKANTZ

En ung svenska knivdödades i Fuengirola utanför Malaga i Spanien natten till i dag.

Gärningsmannen angrep två unga svenskor på ett vandrarhem, och den ena avled av sina skador.

– Vi har fått bekräftat att en svenska dödats och ytterligare en svenska har skadats, säger Cecilia Julin, presschef på UD.

Aftonbladets utsände Morgan Skantz är på plats i Fuengirola.

De två svenskorna befann sig på ett vandrarhem i staden Fuengirola i Malaga när de attackerades av en knivbeväpnad man sent under natten till lördagen. Enligt UD rör det sig om två unga kvinnor som båda är 19 år gamla. Den avlidna kvinnan fyller 19 i år enligt uppgifter till Aftonbladet. Flickorna kommer från två olika orter i Mellansverige och deras anhöriga är underrättade om vad som skett, enligt UD.

– Den ena svenskan avled av sina skador. Den andra vårdas på sjukhus, men ska inte vara allvarligt skadad, säger Cecilia Julin på svenska utrikesdepartementet.

Träffade mördaren på disko

De två svenskorna ska ha varit på ett diskotek i samhället där de träffade gärningsmannen. Han visade sig bo på samma vandrarhem. När kvinnorna kom tillbaka till vandrarhemmet trängde sig mannen in på deras rum. El Pais uppger att mannen först ska ha angripit svenskorna och försökt att tvinga till sig sex. När han misslyckades attackerade han kvinnorna med en kökskniv. Den ena av dem lyckades springa iväg och kalla på hjälp. Flera personer som sedan försökte avstyra attacken ska också ha blivit knivskurna av mannen - men de uppgifterna bekräftas inte av spanska polisen.

Skadades på halsen

El Pais uppger att händelsen inträffade vid tretiden i natt. I går var det skolavslutningar i Malaga och stora delar av Spanien, och det har varit en mycket stökig natt i området, enligt Aftonbladets utsände på plats. Svenskorna var dock i Spanien på semester.

Personal från svenska konsulatet har träffat den skadade kvinnan. Svenska kyrkan har också varit i kontakt med den 19-åriga kvinnan. Hon fick skador på halsen och händerna i tumultet med gärningsmannen.