Hängde med knarkhuligan

Därför slog polisen till mot Ola Lindholm

Nu avslöjar polisen hela historien bakom tillslaget mot Ola Lindholm.

En känd knarkhuligan ledde spanarna rakt till barnprogramledaren.

– Personen är för mig välkänd i narkotikasammanhang, skriver den ansvarige polisinspektören i ett pm.

Nya bevis En av polisens knarkspanare hade ögonen på Ola Lindholm redan före matchen där han konfronterades. Då satt han på ölpuben East med en – för spanaren – känd huligan.
Nya bevis En av polisens knarkspanare hade ögonen på Ola Lindholm redan före matchen där han konfronterades. Då satt han på ölpuben East med en – för spanaren – känd huligan.

På måndag inleds rättegången mot Ola Lindholm, 40, som står åtalad misstänkt för ringa narkotikabrott.

I ett pm avslöjar polisen nu vad som fick dem att fatta misstankar mot den kända barnprogramledaren.

Strax före en fotbollsmatch mellan AIK och Mjällby på Råsunda får en av Stockholms mest erfarna narkotikapoliser syn på flera personer med kopplingar till AIK:s ökända huliganfalang – Firman boys – på ölpuben East. En av dem fångar särskilt hans uppmärksamhet.

Känd hos spanaren

– Jag har träffat honom vid tidigare kommenderingar. Personen är för mig välkänd

i narkotikasammanhang, skriver inspektören i det pm som nyligen lämnades in till Solna tingsrätt.

Tillsammans med huliganen och hans flickvän sitter Ola Lindholm. Strax före match reser trion sig och går in på arenan. De sätter sig med flera andra ur Firman boys.

Flera gripanden

Under matchen gör narkotikapolisen ett antal ingripanden i direkt anslutning till läktaren där Ola sitter. Strax före slutsignalen reser sig programledaren för att lämna arenan. I ett pressmeddelande har han själv beskrivit händelsen:

– Jag gick tidigt från matchen då mitt favoritlag Mjällby fick storstryk och jag satt mitt i en AIK-klack. Det var inget bra ställe för en Mjällbysupporter.

Polisinspektören reagerade snabbt.

– Eftersom han varit i sällskap med killen från restaurangen, och sedan också suttit med resten av Firman boys på deras läktare, så tittade jag lite noggrannare på honom än vad jag gjort på personer som kommit från andra sektioner.

Enligt inspektörens pm visade Ola Lindholm redan på håll svaga tecken på narkotikapåverkan och inspektören beslutade därför om en närmare kontroll. Nervositet, muntorrhet och glansiga ögon gör att misstankarna stärks, och Ola Lindholm får lämna ett urinprov som senare visar sig innehålla spår av kokain.

Har nekat

Ola Lindholm har hela tiden nekat till misstankarna. Varken han själv eller hans advokat Peter Lindqvist vill kommentera kopplingen till AIK-huliganen före rättegången.

Publisert: