Vickan festade – i lyxigaste kvarteren

NYHETER

Victoria och Daniel gick på party hos shoppingmiljardär

Foto: EXKLUSIVT EVENT Victoria och Daniel var inte bjudna på brudparets fest för vännerna. Våra svenska kungligheter firade i |stället hos kronprins Pavlos av ex-kungahuset Grekland. Han är även prins av Danmark – och affärskonsult. Hustrun Marie-Chantal är arvtagerska till ett miljardimperium.

LONDON. Victoria och Daniel fick ingen inbjudan till årets kungliga sjöslag.

I stället tillbringade de kvällen hemma hos arvtagerskan till ett miljardimperium.

– Victoria log och såg väldigt glad ut, säger ett ögonvittne.

Foto: Kronprinsessan Katherine av Serbien, 67, med maken kronprins Alexander, 65.

Victoria och Daniel gratulerade prins William och prinsessan Kate i Buckingham Palace efter bröllopet i går eftermiddag.

Men efter mottagningen på slottet var det slut för de svenska kungligheternas medverkan i bröllopsarrangemangen.

Medan den nygifte prins Williams lillebror Harry fixade ungdomsfest för brudparets 300 närmaste vänner, hade kronprinsessan Victoria och prins Daniel andra planer.

Strax före klockan fyra anlände svenskarna till sitt femstjärniga lyxhotell i centrala London.

Tre timmar senare bar det av igen, till stadsdelen Chelsea och en av Londons absolut mest exklusiva adresser: Cheyne Road, där kändisar som Mick Jagger och Keith Richards bott.

Men det var till kronprins Pavlos av Grekland och hans amerikanska fru, kronprinsessan Marie-Chantal Miller, som Victoria och Daniel styrde kosan i går kväll.

Nya kreationer

Borta var Victorias aprikosfärgade klänning från bröllopet tidigare på dagen. I stället bar hon en kortare, beige kreation till middagsbjudningen i går kväll. Även prins Daniel hade svidat om.

– De såg ljuvliga ut och hade en fantastisk kväll, som alla vi andra, sa kronprins Alexander av Serbien efteråt till Aftonbladet.

Kronprins Pavlos och hans fru är inte bara fembarnsföräldrar. Ett av barnen har självaste prins William som gudfar. Pavlos fru Marie-Chantal är arvtagerska till fadern Robert W Millers miljardimperium av shoppinggallerior med exklusiva butiker.

Fick presenter

Med på middagen i det lyxiga residenset vid Themsens strand var också bland andra kronprins Pavlos far, kung Konstantin av Grekland och Pavlos bror Nikolaos med frun Tatiana Blatnik, prins Alexander av Serbien med frun Katherine och Lady Helen Windsor med maken Tim Jeffreys.

Efter festen fick gästerna en avskedsgåva, en tekopp eller mugg, som minne från den alternativa bröllopsfesten.

Victoria tog avsked av Pavlos och hans föräldrar strax efter midnatt.

– Hon såg mycket glad och avslappnad ut i det här sällskapet, säger ett ögonvittne.

I dag begav de sig hem till Sverige för att fira kungens födelsedag.

ARTIKELN HANDLAR OM