Fick sällskap av varg på golfbana

avEric Thorsson

Golfarna trodde det var en hund

Mitt under helgens golfrunda dök en oväntad besökare upp vid banan.

Två meter bort stod en varg.

– Jag trodde det var någon annans hund så jag sa åt den att inte fick leka med min hund, säger golfaren Sophia till Vetlanda-Posten.

Troligen var det Sophias och Mats lilla chihuahua Monchichi som lockade vargen att komma så nära. Det tog inte lång tid innan det gick upp för henne att det inte var en hund som stod och flåsade vid golfbanan i Ramkvilla söder om Vetlanda.

”Sa åt mig att backa”

– När Mats sa åt mig flera gånger att backa förstod jag att det var en varg, säger hon till Vetlanda-Posten.

 Gruppen av golfspelare drog varsin golfklubba ifall den skulle gå till anfall. Men i stället flydde vargen tillbaka in i skogen och golfarna kunde fortsätta sin runda.

Extremt ovanligt

Länsstyrelsen är säker på att det är en varg som besökt Ramkvilla, man tror att det är samma som tidigare tagit två katter kring Värnamo. Att en varg går såhär nära människor är väldigt ovanligt enligt länsstyrelsen. Troligen är det hunden som lockat fram vargen. Var den nu tagit vägen är oklart.

– Jag hade gärna sett den, jag var till och med ute och tittade efter den. Men nu har den försvunnit härifrån, säger Björn Leander som jobbar på golfklubben till Aftonbladet.