- Jag trodde min pojkvän skulle dö

NYHETER

Mannen höggs ner med yxa - flickvännen kämpade för hans liv

I 35 minuter kämpade den 22-åriga kvinnan för att rädda sin yxhuggne pojkväns liv.

Med ena handen ringde hon efter hjälp - med den andra stoppade hon blodflödet från hans huvud.

– Jag var säker på att han inte skulle överleva, säger hon till Sveriges Radio.

Kvinnans pojkvän skadades allvarligt i ett familjedrama utanför Borås på julafton förra året. Hans pappas nya hustru högg honom upprepade gånger mot huvud och nacke med en yxa, och mannen blödde ymnigt.

Pojkvännens pappa attackerades också av yxkvinnan, och fick flera hugg även han.

Chockad

För första gången berättar nu den unge mannens 22-åriga flickvän, som var med vid händelsen, om julaftonskvällen som förvandlades till ett helvete.

Av olika anledningar försenades räddningsinsatsen, och den chockade kvinnan lämnades därför ensam med sin skadade pojkvän.

Hon berättar för Sveriges Radio Sjuhärad att hon i ena handen höll telefonen och försökte larma efter hjälp - med den andra handen kämpade hon för att stoppa blodflödet från de öppna såren i pojkvännens huvud.

–  Jag kände mig ensam, och det gjorde jag hela tiden för jag tyckte inte att jag fick någon hjälp över huvud taget. Det var så ensamt det bara kunde bli, säger kvinnan till SR.

I över en halvtimme var kvinnan ensam med pojkvännen, berättar hon. Ambulansen som stod några hundra meter därifrån åkte aldrig fram - på grund av ett missförstånd trodde ambulansmännen att det rörde sig om ett gisslandrama.

Släpade ut honom

Till sist släpade 22-åringen på uppmaning från SOS Alarm ut sin pojkvän i kylan. Hon drog den blödande mannen över hundra meter bort från huset.

– Hade det varit ett barn så hade inte barnet ens överlevt, säger hon till Sveriges Radio.

Kvinnan var medveten om att hennes pojkvän var allvarligt skadad, hon säger att hon var nästan övertygad om att han inte skulle överleva.

Rättegången mot yxkvinnan, som åtalats för dråpförsök, avslutades i Borås tingsrätt i tisdags.

Tidigare:

Mia Carron