Nyheter

Helgfirandet stökigt framåt kvällen

NYHETER

Två män knivhuggna i Stockholm

Två män blev på fredagskvällen knivhuggna av en tredje man på Fridhemsgatan i Stockholm. Samtidigt blev helgfirandet allt mera stökigt på flera platser.

Midsommarafton var fram till 22-tiden ganska lugn runt om i landet, trots att mycket folk samlats för att fira helgen i Bohuslän, Halland och på Öland.

Det varma, soliga vädret kan ha bidragit till att firandet gick lugnt till under dagen. Sent på kvällen blev läget dock mera oroligt, med fylla och misshandel på flera håll.

Två knivhuggna

Två män fick föras till sjukhus vid halvniotiden, sedan de knivhuggits av en tredje man mitt ute på Fridhemsgatan i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm. Attentatsmannen försvann springande från platsen innan någon hunnit ingripa, men polisen har ett utförligt signalement på honom. Vad som utlöst knivöverfallet kunde länsvakthavande i Stockholm inte uppge sent på kvällen. Inte heller visste man då om de tre kände varandra sedan tidigare. Knivhuggen träffade bland annat i de två männens axlar, med de fick inga livshotande skador.

Sköt med gevär

På västkusten var det fullt på många campingplatser. I Halmstad blev ungdomscampingen Karlstorp fullbelagd vid lunchtid. Då fanns cirka 2 000 personer utanför som ville komma in på området, enligt en beräkning av personalen.

Från Bohuslän rapporteras att Smögen med omnejd lockat fler midsommarfirande ungdomar denna gång än på flera år, uppger polisen i Västra Götaland. Vid 23-tiden var läget stökigt i Lysekil, med bråk och fulla ungdomar.

Polisen i Umeå ryckte på kvällen ut till ett mindre samhälle utanför staden, där en man setts gå omkring och skjuta med gevär. Mannen hittades i sitt hem. Där fanns åtta jaktgevär, som togs i beslag av polisen. Skytten hade licens för vapnen, men riskerar nu att mista den.

Ingen person kom till skada, och polisen bedömde läget som så pass lugnt att mannen fick stanna i hemmet.

Två våldtäkter i Sala

En 15-årig flicka våldtogs i Sala vid midnatt. Flickan överfölls av en okänd man på en cykelväg.

Tre timmar senare överfölls och våldtogs en 24-årig kvinna i Gudmuntorp, i utkanten av Sala. En man har gripits misstänkt för våldtäkten.

Västeråspolisen som haft en stökig midsommar har även gripit två män, 19 och 44 år, misstänkta för dråpförsök. De misstänks ha knivskurit en 42-årig man svårt i halsen i en lägenhet vid 17.30-tiden i östra stadsdelarna i Västerås. 42-åringen opererades under natten och hans tillstånd är allvarligt.

En 38-årig kvinna våldtogs på Härjarö camping utanför Enköping natten till midsommardagen. Kvinnan chockades svårt och fördes till Rikskvinnocentrum. En man har anhållits, uppger länsvakthavande vid Upplandspolisen.

Under tre timmar skrevs 100 händelserapporter i Uppland. Även i Jönköpings län hade polisen mycket att göra, med fylleri och bråk.

I Halland tyckte polisen att det varit stökigare än vanligt på midsommaren.

”Som en lördagkväll”

Trots 48 omhändertagna och fem gripna, så är det inget riktigt allvarligt som sticker ut.

– Precis som en lördagskväll, konstaterade polisen i Blekinge.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % rabatt på massor av varor!

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter