Nyheter

Hjälm är en huvudsak för aktsamma cyklister

NYHETER

För andra är det huvudsaken att häckla förmyndarsamhället

Läsarna har gott om argument både för och emot en lag om cykelhjälm. Som Håkan Johansson: "Utan hjälm så är asfalten hård men det upptäcker tyvärr de flesta för sent!"

Eller "Om alla vore så ansvarsfulla som de påstår så behövdes inga lagar alls" (signaturen Maggis).

Här kommer några av dagens många engagerade inlägg:

"Dumhuvuden har inte hjälm! Jag har varit aktiv motionärscyklist i ganska många år och även själv gått i backen vid flera tillfällen. Utan hjälm så är asfalten hård men det upptäcker tyvärr de flesta för sent! Jag har spräckt två hjälmar men klarat mig med lindrig hjärnskakning och jag är glad att jag alltid har hjälm." (Håkan Johansson)

"VÄLJA SJÄLV. Jag tycker om man nu vill ha hjälm eller inte får man väl välja själv. Inte ska poliser & allt möjligt bli inblandade de också. Så jag TYCKER nu att ALLA FÅR ANVÄNDA & INTE ANVÄNDA HJÄLM ! TÄNKT FÖR SJÄLV VAD DU VILL !!!!" (AMINA)

"Satsa mer på separerad trafik. Jag har cyklat hela mitt liv och aldrig råkat ut för nåt. Poängen är dock att jag vägrar cykla på vägen där bilarna kör. Jag tycker det känns fullständigt livsfarligt. Gör cykel och gångvägar. Det vinner vi alla på i längden av trevligare och lugnare trafik." (Erland)

"Snart dax för gåhjälm, springhjälm, båthjälm, rullatorhjälm etc också!? Nej tack till hjälmtvång! Själv cyklar jag Mountainbike i skogen och bär därefter hjälm. Nej men bilhjälm för alla i bilen vore ju däremot något intressant. Tänk vad många huvudskador som skulle försvinna. :o)" (Anders Boström)

"Cykelhjälm. Självklart cykelhjälm! Dom som inte använder cykellhjälm är ute och cyklar i dubbel bemärkelse. Varför ska samhället lägga resurser på "onödiga" skador till viss del. Hjälm - lyse - reflexer = måste." (Rulle

"Om alla vore så ansvarsfulla som de påstår så behövdes inga lagar alls. Men vad är det för typer som svär och lever rövare i spalterna p.g.a. en ynka lag om cykelhjälm. Man tar sig för pannan...om nu inte hjälmen satt i vägen." (Maggis)

"Har något att skydda! Jag väljer redan nu att ha hjälm då jag cyklar eftersom jag tycker mig ha något värdefullt att skydda. Om folk sen är så fåfänga om frisyren eller att det är pinsamt att ha hjälm, så är väl frågan om de har så mycket att skydda, eller? Jag väljer, lag eller ej, att skydda det jag har!" (Norrländska)

"Idéfattiga politiker begriper intet. Se istället till att hålla efter cyklister som cyklar mot rött, på trottoarer, tvärs gatan närsomhelst utan tecken, mot körriktningen, mot stoppmärke, som ej bryr sig om väjningsplikt eller högerregel, eller är allmänfarliga i sin vådliga framfart i trafiken överhuvudtaget." (Calle Kula)

"I besserwissrarnas rike. Det kan väl aldrig vara så att de som är för en lag om cykelhjälm redan äger en hjälm alternativt aldrig har ägt en cykel?..." (Daniel)

"Låt var och en bestämma. Det är upp till var och en att göra sin egen bedömning. Varför kan man inte gå ut med en rekommendation på cykelhjälm istället? De allra flesta som gör illa sig på cykel är trots allt gamlingar med bristande perseption. Det är ju löjligt att vi yngre ska drabbas." (Andreas)

"Visar hur man tänker... De som säger nej till cykelhjälm visar hur mycket de verkligen är rädda om innanför skalet. Jag tycker cykelhjälm är självklart då man färdas i trafiken. Likväl bilbälte som cykelhjälm. Tänk till ni som inte bär cykelhjälm. Jag vill inte vara den som kör på en cyklist utan cykelhjälm." (Robert Svensson)

Det finns ytterligare cirka 700 lika underhållande inlägg till att läsa.

Björn Morian

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter