Victor, 17, sågs sist vid närbutik

1 av 2 | Foto: försvann i lördags Victor Ronér, 17, försvann natten mot lördagen den 1 oktober. Sedan dess har ingen gjort några säkra iakttagelser av honom.
NYHETER

Victor Ronér, 17, är fortfarande spårlöst försvunnen.

Efter en utekväll på Stureplan har ingen sett honom.

- Han skulle aldrig hålla sig undan frivilligt, säger mamma Ann-Britt Ronér.

Sökandet efter Victor har pågått sedan i lördags. Han försvann efter en utekväll med några kompisar i fredags. Sista livstecknet är ett samtal från hans mobiltelefon klockan 02.18. Då befann han sig vid Berzelii park i centrala Stockholm.

Tiotal tips

- Vi har fått in ett tiotal tips av personer som tror sig ha sett honom vid olika platser i stan, säger pressinformatör Kjell Lindgren vid citypolisen.

Bara ett tips, om att Victor ska ha setts på Värmdö, har bedömts som riktigt intressant. Sent på måndagskvällen drog polisen igång ett stort sökpådrag i Värmdöskogarna. Men det gav inget resultat.

Familjen och många vänner och bekanta har även deltagit i sökandet efter 17-åringen. Ingen tror att Victor skulle hålla sig undan frivilligt.

"Något har hänt"

- Det måste ha hänt något. Han kan ha blivit drogad och irra omkring någonstans, säger Ann-Britt Ronér.

Victor är en omtyckt och ordentlig kille som inte har vare sig alkohol- eller drogproblem. Men i fredags drack han mycket alkohol.

- Vi drack vodka innan vi gick ut, säger nära vännen Fredrik Westling, 18.

Han och de andra kompisarna tror och hoppas att Victor fortfarande lever. Men polisen vet inte längre var de ska leta.

- Vi har inget egentligt sökområde, säger Kjell Lindgren.

Att gå ner med dykare i vattnet vid Strandvägen tror han inte kommer att bli aktuellt än.

- Det har diskuterats, men vattnet är grumligt och det är svårt att leta på ett så stort område. Vi riktar först och främst in oss på att Victor lever, säger Kjell Lindgren.

Läs mer:

Karin Östman