17-åringens mobil hjälpte inte polisen

NYHETER

Ännu inga spår av försvunnen pojke

Stockholm

Polisen hade på tisdagen ännu inga spår efter den 17-årige Victor Ronér som försvann vid Stureplan i Stockholm sent i fredags natt.

– Men vi utgår från att han är vid liv, säger Citypolisens presstalesman Kjell Lindgren till TT.

Foto: Victor Ronér, 17, har varit försvunnen sedan i fredags.

Den mobiloperatör som på tisdagsförmiddagen fick i uppdrag att försöka hitta ytterligare spår från pojkens mobiltelefon hittade ingenting. Det sista spåret av mobiltelefonen registrerades klockan 2.18 vid Berzelii park, i närheten av Stureplan.

Pojken sågs senast av en kamrat när denne gick in i en kiosk vid Stureplan på natten. När kamraten kom ut igen var 17-åringen försvunnen.

Efter ett tips från ett vittne genomförde polisen på måndagsnatten en större sökoperation med helikopter, hundar, båt och skallgångskedjor i närheten av Gustavsberg på Värmdö. Eftersökningen gav dock inget resultat och polisen ser inga skäl att fortsätta leta där.

Under tisdagen pratade polisen med pojkens föräldrar och andra anhöriga, vänner och olika experter får att få nya uppslagsändar. Man har också skickat ut efterlysningen till yrkesgrupper som rör sig mycket på stan, som väktare, ordningsvakter, taxichaufförer och SL-personal.

Victor Ronér som inom kort ska fylla 18 år brukar inte hålla sig undan enligt vad hans mamma sagt till polisen.

Jackie Moberg på Citypolisens ungdomsgrupp säger att det är vanligt att unga pojkar och flickor försvinner för kortare tid.

– Men bara någon gång per år blir de borta så här länge och då kan man befara att något hänt, säger Moberg.

TT , aftonbladet.se