Polishund anföll tidningsbud

NYHETER

Shahid: ”Djuret drog mig längs gatan”

Studenten och tidningsbudet Shahid Kahn blev attackerad av en polishund när han delade ut tidningar i Uppsala.

– Den hoppade på mig bakifrån. Jag såg inte vad det var, säger han.

Klockan var 3 en vanlig morgon för tidningsbudet och datastudenten Shahid Kahn i Uppsala. Han skulle precis till att dela ut tidningar i stadsdelen Fålhagen. Vad han inte visste var att några minuter tidigare hade en tjuv brutit sig in i en bil i närheten och en polispatrull med hund var på jakt i området, uppger SR Uppland.

"Jag försökte försvara mig"

Just när Shahid skulle hämta sin tidningsvagn kände han hur ett djur högg tag i hans jacka bakifrån.

– Något hoppade på mig, jag såg inte vad det var. Djuret drog mig längs gatan, säger han till radion.

Hunden höll fast Shahid Kahn i hans jacka, sedan skjortan och till sist i byxorna.

– Jag försökte försvara mig. Jag skrek ”släpp - ta bort den”, säger han.

När hunden till slut släppte honom blödde han från såren han fått. Polismännen som insett att Sahid inte var någon inbrottstjuv utan tidningsutdelare bad om ursäkt och ville köra honom till sjukhuset. Sahid ville dock inte avbryta tidningsrundan utan uppsökte själv Akademiska sjukhuset när han var färdig med jobbet för dagen.

Glömmer aldrig den morgonen

Han begär nu ersättning från polisen för de förstörda kläderna men tycker inte att poliserna gjort något fel utan menar att det var ett missförstånd. Han har därför inte anmält händelsen. Men han är skakad och kommer förmodligen aldrig att glömma den där morgonen i oktober.

– Jag kan inte glömma det. Det var ett ”välkommen till Sverige” Jag kommer nog att titta över axeln resten av livet, säger han till SR.

Therese Holmberg