”Vi har avslutat samarbetet”

NYHETER

Persbrandt vill inte kommentera att hans vän sitter i häkte

1 av 4 | Foto: per-olof sännås
bytt agent Mikael Persbrandt spelade i går kväll, tillsammans med Rebecka Hemse, in en scen till en Beckfilm i centrala Stockholm. Persbrandt ville inte kommentera att Kurt Selling häktats. "Sedan årsskiftet har jag en ny agent", säger han.

Kurt Selling gjorde sig ett namn som agent åt Mikael Persbrandt.

Nu vill skådespelaren inte kommentera att hans gode vän sitter i häkte:

- Vi har avslutat samarbetet.

Sedan mer än ett år tillbaka har Kurt Selling varit agent och talesman åt Mikael Persbrandt.

Samtidigt har de två utvecklat en nära vänskap - men att Selling nu sitter häktad misstänkt för grovt narkotikabrott är inget Persbrandt vill uttala sig om.

-Inga kommentarer. Som du kan läsa på min hemsida har jag en ny agent sedan årsskiftet, säger han.

”En prövotid”

Persbrandt har just spelat in en scen till en kommande Beckfilm när Aftonbladet träffar honom utanför en biograf i centrala Stockholm.

-Nu jobbar jag med en tysk agentur som har större resurser. Det är precis vad jag behöver eftersom uppmärksamheten är större i utlandet.

Varför bröt du med Kurt Selling?

-Det var en prövotid genom FM-G. Nu får folk här hemma ringa direkt till mig i stället. Det här landet är inte större, säger Mikael Persbrandt.

Kurt Selling jobbade som konsult för FM-G fram till slutet av förra året.

”Han var duktig”

Dessförinnan har han arbetat med kändismanagern Kay Wiestål, 66, som bland annat representerar hockeystjärnan Peter Forsberg och arrangerar Victoriadagen på Öland.

-Han var hos mig något år, det är väl tre år sedan. Men när jag fick reda på vad han hade i bagaget sa jag upp samarbetet. Jag måste vara rädd om mitt varumärke, säger Kay Wiestål.

Han beskriver sin relation med Kurt Selling som en ”mentorsroll”.

-Han var duktig, det kan ingen ta ifrån honom.

Brottaren Martin Lidberg, simmaren Lars Frölander och schlagerstjärnan Martin Stenmarck är några av de övriga stjärnor Selling jobbat med.

”Såg inga tendenser”

-Om misstankarna stämmer är det otroligt sorgligt, en tragedi för hans familj. Under den tid jag jobbade med honom såg jag aldrig några tendenser, säger Martin Stenmarck.

Martin Lidberg är chockad:

- Jag hatar knark, speciellt sådana som säljer. Min farbror dog i knark vid 27 års ålder.

Läs mer

Tidigare artiklar

Hans Österman