Hela tänder – till halva priset

NYHETER

Stockholmarna rusar till tandläkarstolen.

Orsak – stans första lågprisklinik har öppnat.

Och det kan bli fler.

Foto: malin arnesson
Borrat var det här Tandläkare Eva Grosz gör Trevor Turner fin i munnen.

Nu behöver du inte längre åka utomlands för billig tandvård. Det räcker att ta sig till centrum i Stockholm.

Där öppnar i dag tandkliniken City Dental, med polska tandläkare och priser som är 50 procent lägre än Folktandvårdens. Något som får folk att slänga sig på telefonluren och boka tid.

– Det har ringt i ett. Intresset beror på att våra priser är så låga. Folk har inte haft råd att gå till tandläkaren tidigare, säger Mattias Santesson, företagets vd.

Kliniken är uppbokad i flera veckor framöver. Hittills är cirka 1 500 patienter inbokade, cirka 80 procent av dessa är bosatta i Stockholm.

Ska utvidga

En av dem är Sophie Engström, 24, företagets första patient.

– Jag räknar med att jag ska spara några hundralappar när slutnotan är klar. Jag tycker det är jättebra att priserna pressas, säger hon.

City Dental ska snart öppna verksamhet även i Malmö och Göteborg. Och kanske leder framgångarna fram till ytterligare en klinik i huvudstaden.

– Vi siktar först och främst på att utöka verksamheten i den lokal vi redan har. Men går det bra så får vi se vad som händer, säger Mattias Santesson.

Lika övertygad om att affärerna ska gå bra är inte Tandläkarförbundet.

– Jag är inte insatt i deras verksamhet, men hur ska ekvationen gå ihop, frågar sig Roland Svensson, förbundets ordförande.

Kvaliteten på tandvården, tror du att den är sämre än Folktandvårdens?

– Det kan jag inte svara på. Man måste bevisa att man klarar patientsäkerheten, till exempel att man kan kommunicera med sina kunder.

Tandlagning hälften så dyrt hos City Dental

Tandläkarna är från Polen

Jonas Andersson