"Det är så lätt att ta sig in där"

Publicerad:
Uppdaterad:

Deras 18-årige son dog på godståget

Familjen till den avlidne 18-åringen försöker förstå vad som hänt.

-Det är så tragiskt och onödigt, säger mamman.

familjen är upprörd En 18-årig pojke klättrade igår upp på ett godståg och dog av strömmen. Föräldrarna är nu kritiska mot att inga skyltar eller stängsel finns på platsen.
Foto: Bengt kulén
familjen är upprörd En 18-årig pojke klättrade igår upp på ett godståg och dog av strömmen. Föräldrarna är nu kritiska mot att inga skyltar eller stängsel finns på platsen.

Vid halv tio i söndags kväll fick 18-åringens familj motta det hemska beskedet om att deras son omkommit vid lek på järnvägsspåret.

- Vi trodde först att de tagit fel. Men så fick vi se honom på bårhuset och förstod att ljuset i vårt liv hade slocknat, säger systern.

På kvällen hade 18-åringen och en ett år yngre vän tagit sig till godsbangården i Kville på Hisingen i Göteborg. Med sig hade de en digitalkamera.

Polisen har tagit del av bilderna som visar hur pojkarna klättrar på ledningsstolpar och på en tankvagn.

17-åring fick svåra skador

Men de kom för nära högspänningsledningen och 18-åringen träffades av en ljusbåge från en 16000-voltsledning och avled direkt.

Hans 17-årige vän vårdas nu på Linköpings universitetssjukhus med svåra skador.

Familjen var i går ute på olycksplatsen.

- Vi är oerhört förbannade. Det är så lätt att ta sig in där, inga stängsel eller skyltar som förklarar att det är farligt. Vi kan inte få tillbaka vår bror och son men andra unga pojkar ska ju inte behöva dö, säger systern.

Han ville bli polis

- Från Banverkets sida beklagar vi djupt det inträffade. Vi gör nu en utredning för att se om det förekommer några brister i skyltning och så vidare, säger Christer Lövfing, bansystemchef på Banverket Göteborg.

18-åringen pluggade på idrottsgymnasium i Göteborg och ville bli polis efter skolan.

- Han hade ett gott hjärta, han var underbar helt enkelt, säger mamman.

Aftonbladet i går

Linda Hjertén

Publicerad: