Nyheter

Mördade - för att få pengar till operation

NYHETER

GISLAVED

Båda kände sig totalt misslyckade. Oälskade av hela världen.

Hon försökte skära sig. Han blandade tabletter och aceton.

Tillsammans kom de på hur de skulle ta sig ur sina miserabla liv: att mörda hennes familj, få ut arvet och sedan skönhetsoperera sig.

I långa polisförhör har det mordmisstänkta paret, som i dag står inför rätta i Värnamo, berättat om sina destruktiva tankar.

Han, 18 år från Stockholm, ville ändra på nästan allt i sitt utseende. Sin dåliga hy, sina missfärgade tänder, sitt underbett. Han var inte heller nöjd med sin näsa.

Välbärgad familj

Hon, 17 år, yngsta dottern i en välbärgad fabrikörsframilj i Gislaved, har alltid känt sig fet, det blev hon retad för i skolan. Men hon blev också retad för att hon var vegetarian. Och för att hennes föräldrar ägde ett företag och hade mer pengar än kamraternas föräldrar.

Tankarna snurrade i väg när ungdomarna satt ensamma framför teven eller datorn. De isolerade sig alltmer från sina respektive familjer. De levde bara för varandra och sina drömmar.

Hon berättar att hon vill resa till Japan och bo i ett buddisttempel. Sin älskade vill hon ha med sig. De skulle odla sin egen mat, meditera och träna kampsport.

"Jag var rätt osäker"

Han säger att han ville bygga upp sin kropp och tävla i K 1, en omdiskuterad kampsort.

Under tågresan från Stockholm till Gislaved den 19 april då mordplanen mot flickans familj skulle sättas i verket, infann sig tvivlen.

Pojkvännen:

- Ja, jag var rätt osäker. Hon kanske också var det, jag vet inte. Men hon ville göra det.

Ebba von Essen

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter