Nyheter

Biltjuvar körde på kvinna på tågperrong

NYHETER

Polisen: ”Det kunde blivit ett nytt Gamla stan”

Polisen förföljde på fredagen två biltjuvar i en vansinnesfärd genom centrala Göteborg.

Tjuvarna körde helt kallblodigt och i full fart upp sin stulna Ford på perrongen vid centralstationen, där hundratals människor befann sig.

En kvinna, född 1945, blev påkörd och skadades i ryggen.

Det var vid cirka tjugo minuter över två som en polispatrull observerade en stulen bil vid Backaplan på Hisingen. I bilen befann sig två män och patrullen bestämde sig för att följa efter.

– Färden gick mot de centrala delarna av Göteborg, och när de når centralstationen så bestämmer sig polispatrullen för att avbryta jakten så att ingen privatperson ska skadas, berättar Tomas Fuxborg på Göteborgspolisen för aftonbladet.se.

Men ungefär samtidigt svänger den stulna bilen, en vit Ford Scorpio, runt terminalsbyggnaden vid Centralen och upp på perrongen som löper utmed stationsbyggnaden. Där befinner sig hundratals människor när biltjuvarna kommer farande.

Varnade

– Patrullen slår på sirenerna för att varna folk och jag tror att det är tack vare det som vi slapp fler skadade. Det kunde ha blivit ett nytt Gamla stan annars, säger Tomas Fuxborg.

En kvinna hann dock inte mer än vända sig om innan den vita Forden mejade ner henne.

– De stannar inte utan fortsätter ut över Drottningtorget mot södra Hamngatan där de stannar bilen och rusar in på köpcentret Arkaden i hörnet av Östra och Södra Hamngatan.

Där försvinner de utan spår.

Vittnesuppgifter

– Vi håller på att tar upp vittnesuppgifter och samla information om vart männen kan ha tagit vägen, säger Fuxborg.

Ett ögonvittne som Aftonbladet talat med säger att männen var mörkt klädda och att minst en av dem hade en ryggsäck med sig.

Kvinnan som blev påkörd var inte kontaktbar när polispatrullen kom fram till henne. Men enligt polisen är hennes skador inte allvarliga.

– Hon fördes till Sahlgrenska för ryggsmärtor, säger Fuxborg.

Männen i den vita Forden misstänks för grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Fotnot: Den 31 maj 2003 körde en psyksjuk man rakt in bland fotgängarna på Västerlånggatan i Gamla stan i Stockholm med bil.

Två personer dödades och 16 skadades.

Robert Triches

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % rabatt på massor av varor!

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter