Hu, nu spelar de Barry Manilow igen!

NYHETER

Australien: Störande bilungdomar ska skrämmas bort med smörsångarens låtar

Varje lördagskväll samlas runt 100 ungdomar med sina bilar, spelar hög musik och gör burn-outs så det ekar i den annars stillsamma förorten Rockdale i Sydney.

Nu ska ungdomarna skrämmas bort – med Barry Manilow.

Foto: Bu! Svärmorsdröm eller bara mardröm?

Idén är faktiskt inte ny i Australien. Tidigare har man lyckats skrämma bort snattande ungar från ett köpcenter genom att konsekvent köra Bing Crosby-hits i högtalarsystemet.

O-cool

Och nu hoppas lokale fullmäktigeledamoten Bill Saravinovski att det ska fungera lika bra genom att spela ”o-cool” musik för blöjraggarna.

Ungdomarna samlas varje lördagskväll på en särskild parkeringsplats i Rockdale. Runt parkeringsplatsen ligger flera restauranger som tappar kunder på grund av bilbuset.

– Folk vågar inte parkera eftersom de skräms av ligisterna. Så nu provar vi ifall musik kan hjälpa, säger Bill Saravinovski.

Barry tyngsta vapnet

Ägaren till restaurangen Mooloolaba's Fish, Jon Koning, är positiv till idén.

– Det är suveränt! Vi måste försöka, även om musiken riskerar att skrämma bort kunderna också, säger han till Sunshine Coast Daily.

Han berättar också att han och hans fru Sue hade några andra tänkbara skrämselkandidater; exempelvis Jim Reeves och nana Mouskori – men insåpg att Barry Manilow nog var det tyngsta artilleriet de kunde ta fram.

Robert Triches